Premier Prayut van Thailand hield vanavond nationale televisietoespraak

BANGKOK:- Premier Prayut heeft vanavond enkele officiële aankondigingen gedaan, hij vertelde dat Thailand per 1 november voor buitenlandse toeristen opengaat, zij zijn verplicht RT-PCR-testresultaat document bij zich te hebben voordat ze het land binnenkomen en verlaten. Toeristen uit de 10 landen met een laag risico hoeven niet in quarantaine, maar moeten volledig zijn ingeënt en Thailand per vliegtuig binnenkomen.

Voorts streeft het kabinet ernaar om in december meer landen naar Thailand te laten reizen, terwijl de volgende fase naar verwachting op 1 januari 2022 is.

Ondertussen gaat het alcoholgebruik in restaurants en de heropening van de uitgaansgelegenheden op 1 december ter goedkeuring worden overwogen.

Hier zijn de hoogtepunten van de nationale toespraak van de premier.

1. “Gedurende de laatste weken zijn enkele van de belangrijkste toeristenlanden van Thailand begonnen met het versoepelen van hun reisbeperkingen voor hun burgers… Met deze ontwikkelingen moeten we snel maar toch voorzichtig handelen, en de kans niet missen om een ​​deel van de eindejaarsvakantiegangers tijdens de komende maanden om vele miljoenen Thaise mensen te ondersteunen die hun brood verdienen met onze toerisme-, reis- en amusementssectoren, evenals de vele andere gerelateerde sectoren.”

2. “Ik heb de CCSA en het ministerie van Volksgezondheid opgedragen om binnen deze week dringend te overwegen om vanaf 1 november internationale bezoekers Thailand binnen te laten zonder enige verplichting tot quarantaine als ze volledig zijn ingeënt en per vliegtuig aankomen van laag-  risicolanden.  Bezoekers moeten aantonen dat ze Covid19 vrij zijn op het moment van reizen met een RT-PCR-test die wordt uitgevoerd voordat ze hun thuisland verlaten, en een test doen in Thailand.  In eerste instantie zullen we beginnen met ten minste 10 landen op onze lijst met een laag risico en geen quarantaine, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Singapore, Duitsland, China en de Verenigde Staten van Amerika, en die lijst uitbreiden tegen 1 december, en tegen  1 januari, ga naar een zeer uitgebreide lijst.”

3. “Tegen 1 december zullen we ook overwegen om de consumptie van alcoholische dranken in restaurants en de exploitatie van uitgaansgelegenheden toe te staan.”

4. “Ik wil de prestaties van onze volksgezondheidswerkers, andere functionarissen en alle burgers willen erkennen voor hun reactie op mijn oproep in juni om het land binnen 120 dagen klaar te maken voor quarantainevrije aankomsten.

• “Nadat we het doel van 120 dagen hadden aangenomen, werden buitengewone inspanningen geleverd om onze voorraad vaccins te vergroten, en de leveringen verdrievoudigden, van ongeveer 4 miljoen doses in mei tot bijna 12 miljoen die in juli arriveerden, en vervolgens bijna 14 miljoen in augustus,  en nu tot het einde van het jaar met meer dan 20 miljoen per maand, in totaal meer dan 170 miljoen doses, ver voor op de doelen die ik had gesteld.

• “Evenzo heeft ons volksgezondheidspersoneel onvermoeibaar gewerkt om de vaccinaties te versnellen om ons 120-dagendoel te ondersteunen, en het publiek werkte goed mee om zich voor vaccinaties te registreren.  Het resultaat was dat onze dagelijkse vaccinaties in juli verdrievoudigden, van ongeveer 80.000 doses per dag in mei, en bleven toenemen totdat Thailand opklom tot een van de tien snelste landen ter wereld voor het toedienen van de vaccinaties.  Momenteel dienen we meer dan 700.000 injecties per dag toe, soms zelfs meer dan een miljoen injecties per dag.”

5. “…Ons land was een van de eersten ter wereld die snel en resoluut optrad om de pandemie het hoofd te bieden.  Met de medewerking van alle sectoren van de samenleving en met iedereen die de handen ineen slaat om deze crisis samen het hoofd te bieden, behoren we tot de meest succesvolle landen ter wereld in het redden van levens.”

Mijn medeburgers, broeders en zusters:
In de afgelopen anderhalf jaar hebben we te maken gehad met enkele van de grootste uitdagingen in vredestijd waarmee ons land ooit in zijn geschiedenis te maken heeft gehad, veroorzaakt door de Covid19 pandemie, en één die niemand onberoerd heeft gelaten en géén enkel land in de  wereld ongemoeid heeft gelaten.

Het is ook één van de meest pijnlijke ervaringen in mijn leven geweest: om beslissingen te nemen die het redden van levens in evenwicht brengen met het redden van levensonderhoud – een keuze die niet altijd duidelijk gescheiden is, en waarbij we levens kunnen redden, maar die levens kunnen begaan  tot de ondraaglijke pijn van het proberen te overleven met weinig of geen inkomen;  of waar we ons levensonderhoud kunnen redden, maar onze familie, vrienden en buren begaan tot het verlies van mensenlevens en het verlies van hun kostwinner.

Bij het aangaan van deze verschrikkelijke keuze, was het mijn beslissing dat we een langzame, afwachtende benadering van de pandemie niet konden toestaan ​​en het leven laten eisen van zoveel van onze landgenoten en vrouwen, zoals we uiteindelijk zagen gebeuren in zoveel andere landen.

Als gevolg hiervan heb ik resoluut gehandeld op advies van veel van onze uitstekende volksgezondheidsexperts om ons land een van de eersten ter wereld te maken die snel handelde met lockdowns en strikte regelgeving.

Met de medewerking van alle sectoren van de samenleving en met iedereen die de handen ineen geslagen heeft om deze crisis samen het hoofd te bieden, behoren we tot de meest succesvolle landen ter wereld in het redden van levens.

Maar het ging gepaard met zeer grote offers van verloren levensonderhoud, verloren spaargeld en vernietigde bedrijven – wat we allemaal hebben opgegeven zodat onze moeders, vaders, zussen, broers, kinderen, vrienden en buren vandaag de dag nog leven.

De dreiging van een grootschalige, dodelijke verspreiding van het virus in Thailand neemt nu af, hoewel het risico van een heropleving van het virus altijd aanwezig is, en ook al zijn er nog steeds ernstige beperkingen op onze ziekenhuis- en medische stafcapaciteiten.

De tijd is gekomen dat we ons moeten voorbereiden om het coronavirus het hoofd te bieden en ermee te leven zoals met andere endemische infecties en ziekten, net zoals we hebben geleerd om met andere ziekten te leven met behandelingen en vaccinaties.

Ik heb daarom de CCSA en het ministerie van Volksgezondheid opgedragen om binnen deze week dringend te overwegen om vanaf 1 november internationale bezoekers Thailand binnen te laten zonder enige verplichting tot quarantaine als ze volledig zijn gevaccineerd en per vliegtuig aankomen van laag-  risicolanden.

Het enige dat bezoekers hoeven te doen, is aantonen dat ze Covid19 vrij zijn op het moment van reizen met een RT-PCR-test die wordt uitgevoerd voordat ze hun thuisland verlaten, en een test doen in Thailand, waarna ze zich vrij kunnen verplaatsen Thailand op dezelfde manier als elke Thaise burger kan doen.

Bezoekers uit landen die niet op de lijst staan, zullen natuurlijk nog steeds hartelijk welkom zijn, maar met quarantaine- en andere vereisten.

Tegen 1 december zullen we ook overwegen om de consumptie van alcoholische dranken in restaurants en de exploitatie van uitgaansgelegenheden toe te staan ​​met passende gezondheidsvoorzorgsmaatregelen om de revitalisering van de toerisme- en vrijetijdssectoren te ondersteunen, vooral nu we de nieuwe jaarperiode naderen.

Ik realiseer dat deze beslissing een risico met zich meebrengt.  Het is vrijwel zeker dat we in ernstige gevallen een tijdelijke stijging zullen zien als we deze beperkingen versoepelen.  We zullen de situatie zeer nauwkeurig moeten volgen en zien hoe we die situatie kunnen beheersen en ermee kunnen leven, want ik denk niet dat de vele miljoenen die afhankelijk zijn van de inkomsten die worden gegenereerd door de reis-, vrijetijds- en amusementssector zich de verwoestende klap van de  een tweede verloren nieuwjaarsvakantieperiode.

Maar als we de komende maanden onverwacht een zeer gevaarlijke nieuwe variant van het virus zien opduiken, dan moeten we natuurlijk ook dienovereenkomstig en proportioneel handelen als we de dreiging zien.  We weten dat dit virus de wereld verschillende keren heeft verrast, en we moeten erop voorbereid zijn om dat opnieuw te doen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Door Olleke Bolleke in Thailand geciteerd
Bron: Nationale televisie

4 gedachten aan “Premier Prayut van Thailand hield vanavond nationale televisietoespraak”

  1. Er worden 10 landen toe gelaten?!!
    Ik zie er maar 5 op de lijst staan.??
    Zonder quarantaine!

    Zit Nederland misschien bij de volgende 5 landen??

    Of weer een loze belofte.

  2. hoe zit dat dan met die covid dekking en die 100.000 dolar verzekering oftewel die COE VERKLARING en zit nederland bij die 10 landen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!