Zo….Safari World in Bangkok is ook weer open, maar wel onder Covid19 beperkingen


BANGKOK:- Na méér dan zes maanden ten gevolge van de Covid19 situatie, de poorten gesloten te hebben, heeft de toeristische attractie “Safari World” in Bangkok afgelopen weekend deze weer geopend.

“Het park heeft preventieve maatregelen tegen Covid-19 genomen om de veiligheid van alle bezoekers te waarborgen”,  aldus Khun Rit Kiewrucha, zijnde de directeur van Safari World Plc.  

“We hebben thermische scanners en alcohol-handdesinfectiemiddelen geïnstalleerd bij de ingangen van elke zone, terwijl de dierenshowgebieden het aantal bezoekers hebben teruggebracht tot slechts 2.000 per ronde (van de oorspronkelijke 5.000 per ronde), om sociale afstand te bewaren.”

“Bovendien zijn alle medewerkers van het park dubbel gevaccineerd en hebben ze antigeentests ondergaan voordat ze naar hun werk komen”, voegde hij eraan toe.

Khun Rit voegde er ook aan toe dat vóór de pandemie meer dan 80 procent van de bezoekers van Safari World buitenlandse toeristen waren .  “Vanwege wereldwijde reisbeperkingen moeten we onze strategieën aanpassen om binnenlandse reizigers aan te trekken, waaronder het openen van een buitenfotostudio waar bezoekers foto’s kunnen maken met hun favoriete dieren zoals tijgerwelpen, vogels, kamelen en giraffen”.

Safari World bestaat uit twee parken genaamd Marine Park en Safari Park, geopend in 1988 met een totale oppervlakte van 480 acres (190 ha) voor zijn open dierentuin en 180 acres (73 ha) voor zijn vogelpark.  Het heeft meer dan 1.000 medewerkers in dienst om te zorgen voor meer dan 50.000 dieren, waaronder zebra’s, olifanten, gnoes, impala’s, witte neushoorns, nijlpaarden, struisvogels, gevlekte herten, leeuwen, Bengaalse tijgers en verschillende vogels.

Dierenshows in Marine Park worden alleen geopend op vrijdag, weekends en feestdagen gepresenteerd, terwijl het Safari Park dagelijks geopend is van 9.00 tot 17.00 uur.

Olleke Bolleke in Bangkok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!