Premier Prayut van Thailand gebood verslaggever met bewijzen te komen inzake het omkopen van parlementsleden 

BANGKOK:- Premier Prayut Chan-o-cha ontkende het gerucht dat parlementsleden behoorlijk veel geld zouden krijgen om tegen hem te stemmen in een motie van wantrouwen.

Een verslaggever vroeg premier Prayut gisteren in het gouvernementsgebouw naar het gerucht dat elk parlementslid dat tegen hem stemt 5 tot 30 miljoen Thaise baht zou krijgen.

Premier Prayut schudde daarom nonchalant zijn hoofd en zei tegen de verslaggever: “Kom met bewijzen, iedereen kletst maar wat. “

Ook werd hem gevraagd of er een mogelijkheid was dat voor dat bedrag een parlementslid zou kunnen worden ‘gekocht’.  De premier antwoordde dat hij geen idee had, omdat hij nog nooit zoiets had gedaan.

Toen Prayut werd gevraagd of het gewoon “prijsmanipulatie” was en niet dat parlementsleden daadwerkelijk tegen hem zouden stemmen, antwoordde hij niet, maar boog in plaats daarvan in een wai terwijl hij de tuin inliep.

De verslaggever vroeg ook waarom iemand zo’n gerucht zou verspreiden en hoe de premier “de situatie beleest”.  Prayut vertelde de verslaggever om op onderzoek te gaan. En toen hem werd gevraagd wie hij dacht dat het gerucht had verspreid, antwoordde Prayut met een vraag: “Waar komt het nieuws vandaan?”

Ondertussen liet vice-premier Prawit Wongsuwan weten dat hij elke dag met Prayut een onderonsje heeft

De minister van Justitie Somsak Thepsuthin ontkende ook het gerucht en zei dat de “prijs te hoog was” in vergelijking met wat er nog over was van de huidige regeringsperiode.

Voormalig vice-premier Trairong Suwannakhiri zou maandag op zijn Facebook-pagina hebben gepost dat sommige parlementsleden 5 tot 30 miljoen Thaise baht kregen aangeboden om in de komende twee of drie maanden tegen de regering te stemmen, onder meer tijdens een vertrouwensdebat of een stemming over de  begroting 2023.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!