De mensen in Nonthaburi gewaarschuwd voor tientallen valse 1.000 baht-biljetten

NONTHABURI:- De mensen die onbewust valse bankbiljetten van 1000 baht hebben ontvangen, worden gewaarschuwd deze niet te gebruiken, omdat ze in de gevangenis kunnen belanden of een flinke boete kunnen krijgen.

De woordvoerder van de Koninklijke Thaise politie, generaal-majoor Yingyos Thepjamnong, waarschuwde gisteren de mensen nadat er ongeveer 30 valse bankbiljetten van 1000 baht in het Bang Bua Thong-gebied van Nonthaburi werden aangetroffen.

De bankbiljetten waren blijkbaar gebruikt om goederen van verkopers te kopen. Volgens de wet zijn mensen verplicht om vals geld in te leveren bij het dichtstbijzijnde politiebureau.  Er is bestaat echter geen restitutiebeleid.

De woordvoerder zei dat de hoofdcommissaris van de Nationale Politie, generaal Suwat Jaengyodsuk, op de hoogte was van de benarde situatie van de verkopers en politiebureaus in het hele land had opgedragen om onmiddellijk stappen te ondernemen als valse valuta in hun gebied opduiken.

De beste manier om te zien of een biljet van 1000 baht echt is, is door te controleren of er een verticale metalen strook in zit.  Op het eerste gezicht lijkt de strip op een streepjeslijn, maar als je hem tegen het licht houdt, worden de tekens “1000 baht” zowel in het Thais als in het Engels zichtbaar, zo voegde hij eraan toe.

De metalen strook en het iriserende gouden bloemenlogo verschuiven van goud naar groen wanneer ze worden gekanteld.

De woordvoerder zei dat degenen die betrapt worden op het vervalsen van bankbiljetten, 10 tot 20 jaar gevangenisstraf en/of een boete van tussen de 20.000 en 40.000 baht kunnen krijgen.  Degenen die bewust worden betrapt op het gebruik van valse bankbiljetten, kunnen tot 15 jaar gevangenisstraf en/of een boete van tussen de 2.000 en 30.000 baht krijgen.

 Personen die ontdekken dat ze valse bankbiljetten hebben ontvangen en besluiten deze toch te gebruiken, kunnen tot 10 jaar gevangenisstraf en/of een boete van maximaal 20.000 baht riskeren, voegde de woordvoerder eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: The Nation  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!