Premier Prayut van Thailand blij met voortgang van de Covid19 vaccinaties in het land

BANGKOK:- Premier Prayut Chan-o-cha heeft laten weten blij te zijn met de voortgang van de inentingen om de bevolking van het land te vaccineren, aangezien deze binnenkort 100 miljoen doses zou kunnen bereiken, zei verklaarde khun Thanakorn Wangboonkongchana in zijn functie van regeringswoordvoerder donderdag.

Hij vertelde dat 48.594.537 mensen hun eerste Covid19 injectie in de periode van 28 februari tot 1 december hadden gekregen, 41.827.020 hun tweede injectie en 3.508.044 een booster, waarmee het totale aantal landelijk toegediende Covid19 vaccindoses op 93.929.601 komt.

Van hen kregen 5.836.791 studenten van 12-18 jaar hun eerste Covid-19-injectie van 4 oktober tot 30 november, voegde hij eraan toe.

“De regering was van plan om tegen het einde van dit jaar 100 miljoen vaccindoses te realiseren”, zei hij.

Thanakorn zei dat Prayut het ministerie van Volksgezondheid heeft aangesteld om de vaccinontwikkeling zowel in binnen- als buitenland te volgen om de efficiëntie van het land te vergroten om de verspreiding van Covid-19 in te dammen, met name uit angst voor de de nieuwste Omicron-variant.

“Hoewel de Covid-19-situatie in Thailand waarschijnlijk zal verbeteren naarmate het dagelijkse aantal Covid-19-infecties en -doden is afgenomen, heeft de premier aanverwante instanties de opdracht gegeven om de situatie nauwlettend te volgen om ervoor te zorgen dat het land niet met een nieuwe Covid19-uitbraak te maken krijgt, zei hij.

Hij voegde eraan toe dat Prayut ook gerelateerde instanties heeft opgedragen om buitenlanders op te sporen uit landen met een risico op Covid-19-infectie, waaronder 783 bezoekers uit de regio Afrika, om opnieuw RT-PCR-tests voor Covid-19 te doen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!