Premier Prayut tapt uit een ander vaatje inzake zijn standpunt over de Covid19 sneltesten

BANGKOK:- Premier Prayut Chan-o-cha heeft zijn eerdere mening teruggedraaid, waarin stond dat alleen de Covid19 antigeen-testkits (ATK) door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zouden zijn goedgekeurd geïmporteerd mogen worden.

Dit is blijkbaar gericht op een geschil tussen de Thaise Farmaceutische overheidsorganisatie (GPO) en de Landelijke Dokters Sociëteit(RDS) dat over een plan om 8,5 miljoen ATK’s aan te schaffen voor massatests is beëindigd. Vorige week beval generaal Prayut nog dat alleen door de WHO gecertificeerde ATK’s verkocht mocht worden.

Echter, nadat nieuwe informatie naar voren kwam dat de WHO nog geen ATK’s voor thuisgebruik heeft goedgekeurd, herriep generaal Chan-o-cha  gisteren tijdens de wekelijkse kabinetsvergadering zijn geuite order, zo Liet een geïnformeerde bron aan de pers weten.

Ook uw nieuwsbeer Olleke Bolleke zat even in zijn neus te peuteren, gelukkig met een negatief resultaat, wat voor hem positief was.

De premier beval in plaats daarvan het ministerie van Volksgezondheid om de ATK-aankoop te versnellen en zijn uiterste best te doen om eventuele belemmeringen op te lossen die zich bij inkoopinspanningen kunnen voordoen, zei de bron.  De plv.  regeringswoordvoerster Khun Traisuree Taisaranakul bevestigde later de mening van de premier van Thailand.

De bedrijven Ostland Capital en World Medical Alliance wonnen onlangs de door de GPO georganiseerde aanbesteding voor de levering van 8,5 miljoen in China gemaakte ATK-sets van Lepu Medical Technology.

De ondertekening van het contract moet echter nog plaatsvinden na kritiek van de RDS op de kwaliteit van de ATK’s.  De RDS beloofde ondertussen de ATK-inkoop nauwlettend te volgen.

Gisteren werd ook een aankondiging van de farmaceutische raad van Thailand, gedateerd 20 augustus, gepubliceerd in de Royal Gazette, dat een richtlijn gaf voor de distributie van ATK’s en medicijnen voor behandeling van COVID-19 thuis.

De raad zei dat apothekers die in apotheken in het hele land werken, een rol moeten spelen bij het verbeteren van de toegang van het publiek tot ATK’s.  Ze moeten mensen ook advies geven over het gebruik van ATK’s en helpen bij het uitdelen van noodzakelijke medicijnen aan degenen die in thuisisolatie gaan nadat ze positief zijn getest op COVID-19 met weinig of geen symptomen.

Apothekers zullen ook deelnemen aan het covid19 thuiszorgprogramma van de overheid door regelmatig de omstandigheden van COVID-19-patiënten op te volgen en te helpen bij de overdracht van degenen die later in het ziekenhuis moeten worden opgenomen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Chiangmaione
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Chiangmaione.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!