De demonstraties tegen de Thaise regering zullen waarschijnlijk gaan intensiveren, met alle gevolgen vandien

BANGKOK:- Volgens het Metropolitaans Politiebureau zouden de protesten tegen de regering in de hoofdstad kunnen intensiveren als reactie op wat de demonstranten hebben beschreven als hardhandige politietactieken om hen in bedwang te houden.

De confrontaties tussen demonstranten en politie zullen waarschijnlijk toenemen in intensiteit en geweld, zo liet de plv.  commissaris, generaal Piya Tawichai, daarbij verwijzend naar de inlichtingenbronnen van het bureau aan de Thaise pers weten.

De politie heeft spijkers ontdekt die naar verluidt door de demonstranten zijn uitgestrooid op wegen rond het kruispunt van Din Daeng, de locatie waar ze dagelijks met de politie slaags raken.

Generaal Tawichai zei dat de spijkers een gevaar vormden voor automobilisten en de politie.  Hij voegde eraan toe dat overheidsgebouwen tijdens toekomstige bijeenkomsten in brand kunnen worden gestoken.

 De overwegend jonge demonstranten op motorfietsen, die zich lid noemen van de Thalu Gas-groep, kondigden gisteren een onderbreking van de protesten aan en het blijft onduidelijk wanneer ze zullen hervatten.

Generaal Tawichai zei dat de demonstranten tijdens de laatste botsing op maandagmiddag voorwerpen, zoals stenen, voetzoekers, benzine en pingpongbommen, naar de politie rond het kruispunt gooiden.

Ze gooiden ook pingpongbommen en vuurwerk terwijl ze naar de politie liepen die een kordon in het gebied had gevormd. Een handjevol politieagenten raakte daarbij gewond en verschillende eigendommen van de overheid werden beschadigd tijdens deze confrontatie, zo maakte generaal-majoor Tawichai bekend.

Ten minste drie demonstranten werden gearresteerd door de politie, die ook 29 stukken gevaarlijk vuurwerk, 30 pingpongbommen, een hoeveelheid gedroogde cannabis en verschillende motorfietsen in beslag nam.

De verdachten worden beschuldigd van illegale samenscholing van meer dan vijf mensen in maximaal strikte en gecontroleerde zones om opschudding te veroorzaken in de hoofdstad, het niet opvolgen van de bevelen van de autoriteiten en het bezit van Type 5 verdovende middelen zonder toestemming.

Sinds vorige maand zijn 287 demonstranten gearresteerd en worden vervolgd wegens protestgerelateerde aanklachten.

Onderzoekers hebben tot nu toe 127 door de rechtbank goedgekeurde bevelen uitgevaardigd om 16 leiders en 111 deelnemers aan de rally op te roepen voor ondervraging, voegde generaal-majoor Tawichai toe.

De recherche heeft ook de ouders van ten minste 20 minderjarige demonstranten om naar het politiebureau voor ondervraging inzake de acties van hun kroost.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Chiangmaione
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Chiangmaione.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!