Politie kolonel Thitisan, alias Jo Ferrari, van Nakhon Sawan ontslagen wegens vermeende diefstal, dood verdachte in hechtenis

NAKHON SAWAN:- De hoofdcommissaris van het provinciale politiebureau van Nakhon Sawan is bij de politie wegens ontslagen wegens vermeende omkoping en de dood van een drugsverdachte in hechtenis. Zijn nickname kwam in het leven vanwege het feit dat hij veel sportwagens bezat, waaronder een Lamborghini limited-edition Aventador LP 720-4 50 Anniversary special. 

De politiechef van de Nationale Politie, generaal Suwat Jangyodsuk, liet weten dat hij het ontslagbevel had ondertekend nadat kolonel Thitisan Utthanaphol naar verluidt 2 miljoen baht had geëist van een mannelijke en een vrouwelijke verdachte in een drugszaak voordat hij de man naar verluidt zou hebben verstikt met een plastic zak aan  5 augustus.

De inspecteur zou vervolgens de arts hebben verteld de doodsoorzaak toe te schrijven aan een overdosis drugs.  Hij zou de vrouw naar verluidt ook hebben gezegd te zwijgen voordat ze haar vrijliet, wat enkele politieagenten ertoe bracht een klacht in te dienen tegen Thitisan bij de afdeling Binnenlandse Zaken.

“Ik heb de afdeling Binnenlandse Zaken opdracht gegeven deze zaak onmiddellijk te onderzoeken”, zei hij.

“Politie generaal Suchart Theerasawat, hoofd binnenlandse zaken, onthulde dat op basis van camerabeelden en rapporten van agenten 13 politieagenten betrokken waren bij deze zaak.

“Ik heb ook contact opgenomen met de grenspolitie, de immigratiepolitie en andere gerelateerde afdelingen om de beschuldigde agenten nauwlettend te volgen om te voorkomen dat ze het land verlaten”, zei Suwat.

“We zullen ook de financiële gegevens van Thitisan onderzoeken om te ontdekken of er andere partijen bij betrokken zijn.”

Hij voegde eraan toe dat als de inspecteur schuldig zou worden bevonden, hij zou worden geconfronteerd met disciplinaire maatregelen en strafrechtelijke vervolging om een ​​voorbeeld te stellen voor de meer dan 200.000 politieagenten in het hele land dat elke actie gevolgen heeft.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: The Nation 

3 gedachten aan “Politie kolonel Thitisan, alias Jo Ferrari, van Nakhon Sawan ontslagen wegens vermeende diefstal, dood verdachte in hechtenis”

  1. Als iemand dergelijke sportwagens in zijn bezit heeft, moet er toch ergens een lichtje gaan branden? Of als een politicus, enkele jaren na een staatsgreep een vermogen heeft van 170 miljoen baht. En naar ik ergens gelezen heb ook diens vrouw een vermogen bezit, dan is het duidelijk dat er iets totaal verkeerd is.

    1. Dat zijn allemaal erfenissen, loterij-winst en gekregen van een bekende.
      Zo lopen er rond met horloges die ze met een jaarsalaris niet kunnen bekostigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!