Premier Prayut slaat het aanbod van Thaksin af om meer vaccins uit Rusland te importeren

~EEN BALLETJE OPGOOIEN~
(Ergens voorzichtig over beginnen te praten om erachter te komen wat anderen ervan vinden)

BANGKOK:- Premier Prayut Chan-o-cha heeft een aanbod van voormalig premier Thaksin Shinawatra om Thailand te helpen meer COVID-19-vaccins uit Rusland te krijgen afgewezen.

Premier Chan-o-cha reageerde op opmerkingen van de zelfverbannen voormalige premier tijdens een live-uitzending op de op audio gebaseerde sociale netwerkapp Clubhouse.

Khun Shinawatra merkte op dat de introductie van het COVID19 vaccin in Thailand te traag verliep en suggereerde dat meer vaccins van meerdere  producenten zou moeten worden aangekocht, niet alleen van Sinovac en AstraZeneca.

Hij, Khun Shinawatra, zei dat verschillende spraakmakende zakenmensen in Thailand de mogelijkheid en uitgebreide connecties hadden om meer vaccins te bemachtigen met fabrikanten in landen als China en Rusland.

De regering zou de rijke tycoons om hulp moeten vragen, aldus khu. Shinawatra, “ik kan ook een balletje opgooien bij  president Vladimir Poetin, als je wilt”.

Gevraagd om commentaar te geven op de opmerkingen van de voormalige premier, zei generaal Chan-o-cha: “Ik hul mij in een stilzwijgen en stel géén vragen aan Thais die in het buitenland verkeren.

 “Ik ken hem niet persoonlijk, dus laat hem links liggen”

 De Clubhouse-sessie werd georganiseerd door de CARE-groep van politici, waaronder Dr Surapong Suebwonglee, Duangrit Bunnag en Theerat Rattanasewi.

De heer Shinawatra trad toe tot het forum onder de alias Tony Woodsome.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Chiangmai One News 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Chiangmai One News 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!