Politie doet inval bij een apotheek in Pattaya wegens verkoop van hoeststroop, de apothekeres werd gearresteerd

~STADSNIEUWS~

PATTAYA:- De politie van Pattaya is eerder deze week  een apotheek in Banglamung binnengevallen nadat ze ervan werd beschuldigd illegale hoestsiroop te verkopen aan drugsgebruikers die de siroop gebruiken voor het maken van lokale cocktailmengsels van illegale drugs.

De inval werd geleid door de plv.  hoofdcommissaris van de politie van Nongprue, Khun Eakkarin Sichakoon en de hoofdapotheker van het provinciaal gezondheidsbureau van Chonburi, Khun Jirasan Meerattanaway.

De politie arresteerde de 35-jarige khu. Chitikan Chaiyachettha, alias “Bu” uit Sakhon Nakhon.  De politie nam bij haar 22 flessen hoestsiroop in beslag.

De arrestatie volgt op veel klachten van bezorgde burgers die uit bezorgdheid aan de politie van Nongprue vertelde dat de apotheek hoestsiroop verkocht zonder recept, iets wat illegaal is in Thailand.  Hoestmiddelen zijn in veel landen legaal en zonder recept verkrijgbaar maar in het Koninkrijk Thailand mag het alleen op doktersrecept verstrekt worden.

Hoestsiroop is een van de vier ingrediënten die volgens de politie van Nongprue onder lokale tieners wordt gebruikt om een ​​cocktailmedicijn te maken die plaatselijk bekend staat als 4X100 (‘Zie Koon Roi’), aldus de politie van Pattaya.

Khun Chitikan wordt beschuldigd van het illegaal verkopen van medicatie.  Ze heeft geen verklaring afgegeven aan Snelle Jelle, onze plaatselijke reporter en het is niet bekend of ze op dit moment een advocaat heeft.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Pattaya News
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!