Premier Prayut pronkt met Thailand’s klimaatprestaties op de COP26

SCHOTLAND:- In zijn toespraak op de 26e Conferentie van de Partijen bij het Raamverdrag van de Verenigde Naties inzake klimaatverandering (COP26), kondigde premier Prayut Chan-o-cha trots aan dat Thailand de uitstoot van broeikasgassen in 2019 met 17 procent had verminderd.

Hij wees erop dat deze reductie de doelstelling van 7 procent reductie tegen 2020, die in 2015 was vastgesteld toen Thailand toetrad tot de Overeenkomst van Parijs, ver overtrof.

Veel wereldleiders wonen de COP26 bij, die maandag van start ging in Glasgow, Schotland.

De woordvoerder van het Thaise gouvernement plaatste op Facebook het bericht dat: “ Premier Prayut vertelt had dat Thailand zich inzet voor het oplossen van de klimaatveranderingsproblemen en met elk land zal samenwerken om het wereldwijde doel te bereiken, voor de toekomst van onze kinderen.”

Op de top zei Premier Prayut: “We zijn klaar om onze inspanningen op het gebied van klimaatveranderingsbeheer naar een hoger niveau te tillen, om tegen 2050 koolstofneutraliteit te bereiken en de uitstoot van broeikasgassen volledig te elimineren tot 0 procent in 2065.

“We hebben geen ‘Plan B’ als het gaat om het verbeteren van het klimaat in de wereld, want er is geen ‘Planet B’ waarop we kunnen terugvallen,” zei hij.  “Ik zou daarom elk land willen oproepen om voor onze planeet te zorgen.”

Na de top ontmoette Prayut andere wereldleiders om ideeën te bespreken en hen uit te nodigen voor de Asia-Pacific Economic Cooperation (Apec)-top, die in 2022 door Thailand zal worden georganiseerd.  Merkel, de Britse premier Boris Johnson en de Canadese premier Justin Trudeau.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Europa 
Bron: The Nation 

Eén gedachte over “Premier Prayut pronkt met Thailand’s klimaatprestaties op de COP26”

  1. Ja want prayit verkoopt nu biodiesel aan de pomp
    Stookolie gemixt met palmolie
    Er komt geen zwarte rook meer uit onze auto uch uch uch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!