Premier Prayut onderschrijft een wetswijziging om fraudeurs flink te straffen die valse bankrekeningen openen

BANGKOK:- Premier Prayut Chan-o-cha heeft zijn steun toegezegd voor een amendement op de antiwitwaswet die iedereen zou straffen die frauduleus bankrekeningen opent onder de naam van anderen ten doel om andere mensen op te lichten, zo liet de plv.  regeringswoordvoerster Traisuree Taisaranakul weten.

De wijziging, voorgesteld door het Anti-Money Laundering Office, brengt gevangenisstraffen en boetes met zich mee voor mensen die betrokken zijn bij het openen van valse bankrekeningen om geldoverdrachten van oplichters te accepteren, zo maakte Khun Traisuree names de premier bekend.

Premier Prayut heeft de relevante autoriteiten opgedragen om te zorgen voor een snelle wijziging van de wet, zodat de politie deze kan gebruiken als een instrument om de heersende online oplichting, die veel mensen veel leed heeft bezorgd, te onderdrukken, aldus de woordvoerder.

 Ook heeft de premier de relevante instanties opgedragen om mensen te waarschuwen tegen het gebruik van hun naam bij het openen van valse bankrekeningen, omdat ze medeplichtig zouden kunnen worden onder deze gewijzigde wetgeving.

Het ministerie van Digitale Economie en Samenleving werkt nauw samen met de Koninklijke Thaise politie bij de aanpak van onlinecriminaliteit.  Er is een taskforce ‘cybercriminaliteitspatrouille’ opgericht om de gemelde misdrijven te onderzoeken en er wordt ook samengewerkt met de buurlanden, aldus Khun Traisuree.

Ondertussen hebben de Bank of Thailand en de Thai Bankers’ Association maatregelen genomen om potentiële slachtoffers van zwendel te waarschuwen en om het openen van valse bankrekeningen te voorkomen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!