Thaise luchtvaartmaatschappijen verzoeken het CAAT om brandstoftoeslag toe, nu de kerosine stijgende is

BANGKOK:- De Thaise associatie van vliegmaatschappijen heeft gisteren bij de Burgerluchtvaartautoriteit van Thailand, het CAAT, ingediend om te overwegen de luchtvaartmaatschappijen een brandstoftoeslag voor binnenlandse vluchten toe te kennen.

 “De luchtvaartmaatschappijen lijden onder stijgende operationele kosten als gevolg van de stijging van de brandstofprijzen als gevolg van het conflict tussen Rusland en Oekraïne”, zei voorzitter van de vereniging, Khun Puttipong Prasarttong-Osoth.  

“We dringen er daarom bij de CAAT op aan om ons in staat te stellen om zoals in het verleden brandstoftoeslag te innen, door de toeslag te bundelen in de prijs van tickets.”

Khun Puttipong voegde eraan toe dat de stap zou helpen het risico van schommelingen in de brandstofprijs waarmee luchtvaartmaatschappijen worden geconfronteerd, te verminderen.  Hij voegde eraan toe dat de autoriteit de brandstoftoeslag voor binnenlandse vluchten later zou kunnen intrekken wanneer de wereldwijde brandstofprijzen weer normaal worden.

Momenteel wordt er alleen een brandstoftoeslag geheven op internationale vluchten, terwijl de brandstofprijs voor vliegtuigen $ 100 per vat heeft bereikt, vergeleken met $ 70-80 per vat eind 2021.

De Thaise associatie van vliegmaatschappijen heeft zeven aangesloten luchtvaartmaatschappijen: Bangkok Airways, Thai AirAsia, Thai AirAsia X, Thai Smile Airways, Nok Air, Thai Lion Air en Thai Vietjet.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!