Premier Prayut negeert de vragen over waarom Thailand niet voor democratietop werd uitgenodigd

BANGKOK:- De premier van Thailand, khun Prayut negeerde gisteren tientallen verslaggevers nadat ze hem hadden gevraagd waarom het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, Thailand niet had uitgenodigd voor de Top voor Democratie in december.

Afgelopen woensdag  maakte het ministerie van Buitenlandse Zaken een lijst bekend van 110 landen die zouden deelnemen aan de eerste online Summit for Democracy op 9 en 10 december. 

Thailand stond niet op de uitnodigingslijst, ook China en Rusland waren niet uitgenodigd. Slechts drie ASEAN-landen zullen de top bijwonen: Indonesië, Maleisië en de Filippijnen.

Toen verslaggevers gisteren premier Prayut Chan-o-cha naar de kwestie vroegen, wierp de premier hen een minachtende blik toe voordat hij het gouvernementsgebouw binnenliep.

De door de VS georganiseerde top is bedoeld om de achteruitgang van de democratie en de ineenstorting van rechten en vrijheden over de hele wereld een halt toe te roepen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!