Premier Prayut maakt een verrassende aankomst op Ministerie van Defensie

BANGKOK:- De geschorste premier Prayut Chan-o-cha arriveerde vanmorgen stilletjes in zijn privéauto bij het ministerie van Defensie, om zijn portefeuille bij te werken. Hij arriveerde rond 10.00 uur op het ministerie in zijn persoonlijke Mercedes Benz zonder het personeel van tevoren te informeren. 

De woordvoerder van het ministerie, generaal Kongcheep Tantrawanit, heeft foto’s vrijgegeven van generaal Prayut die in het kantoor van de minister van Defensie aanwezig is en met de viceminister van Defensie, Khun Chaichan Changmongkol en generaal Suchart Nongbua, secretaris van de minister van Defensie in gesprek is.

Later vertelde generaal Prayut aan functionarissen dat hij regelmatig op het ministerie van Defensie zou werken, aangezien het Grondwettelijk Hof hem had geschorst van zijn rol als premier in afwachting van de uitspraak over zijn ambtstermijn als premier

De grondwet beperkt de ambtstermijn van een premier tot acht jaar. Het gaat er dus om WANNEER die periode in zijn geval is ingegaan. Anucha Burapachaisri, de plv. secretaris-generaal van de premier, zei dat generaal Prayut bij het ministerie van Defensie werkte in zijn hoedanigheid als minister van Defensie.  

Prayut gaf zijn morele steun aan vice-premier Prawit Wongsuwon in zijn nieuwe rol als interim-premier, zei de heer Anucha. In het gouvernementsgebouw vertelde generaal Prawit aan verslaggevers dat alles soepel verliep, maar hij beantwoordde de vraag niet, wat hij met generaal Prayut had beproken.

Ook antwoordde hij niet of hij en generaal Prayut gedurende deze tijd een gentlemen’s agreement hadden over hun rol, en of generaal Prayut later zijn taken als premier zou hervatten. 

De plv. regeringswoordvoerster, Khun Tipanan Sirichana zei dat Prayut goedgeluimd was en iedereen dankbaar was die steunbetuigingen had gestuurd, hij zou klaar staan het algemeen belang te dienen, zo vertelde khun Tipanan. Ze had geen idee of generaal Prayut de volgende kabinetsvergadering op 30 augustus zou bijwonen.

Op de vraag wanneer generaal Prayut zijn openbare optredens zou hervatten, zei khun Tipanan dat generaal Prayut als minister van Defensie werkte en dat openbare optredens naar eigen goeddunken zouden zijn.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: BBK Post 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: BBK Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!