Premier Prayut komt terug op eerder gedane uitspraken, de landelijke overstromingen hebben s’lands nationale feestdag verpest

SUKHOTHAI:- Premier Prayut Chan-o-cha heeft toegegeven dat de regering niet in staat is de jaarlijkse overstromingsproblemen van het land volledig op te lossen, maar hij beloofde wel een snelle schadevergoeding voor de slachtoffers.

Hij sprak gisteren, zondag 26 september terwijl hij de autoriteiten leidde om slachtoffers van de overstromingen te bezoeken in het Sri Samrong-district van Sukhothai, dat een van de gebieden is die het zwaarst is getroffen door de tropische storm Dianmu.

Terwijl ze de provincie binnenvlogen, zagen generaal Prayut en minister van Binnenlandse Zaken Anupong Paojinda uit de eerste hand de omvang van het probleem en bespraken ze noodhulpmaatregelen voor slachtoffers, aldus een bron.

Tijdens het bezoek deelde de premier tassen met essentiële artikelen uit aan de slachtoffers van de overstromingen bij Ban Khlong Chad in tambon Wang Yai en bij Wat Don Chan in tambon Ban Rai in het district Sri Samrong.  Daarna ging hij naar Wat Ban San in tambon Ban San om hulpoperaties te inspecteren.

“Het is weliswaar een feestdag. Maar als mensen in de problemen zitten, kunnen we geen vrije dag nemen”, zo zei premier Prayut.

 “De regering heeft een alomvattend overstromingsbeheerplan nodig voor het hele land.

In ons land stromen overstromingen van hooglanden naar laaggelegen gebieden, van het noorden naar het zuiden. Ze verzamelen zich in verschillende rivieren en overstromen dezelfde gebieden herhaaldelijk. Daarom is het beheer van overstromingen  die nodig zijn in specifieke gebieden en retentiereservoirs moeten klaar zijn om water op te nemen voor toekomstig gebruik.

 “Als er overstromingen plaatsvinden, kunnen we alleen maar zorgen dat ze sneller verdwijnen en zo snel mogelijk een schadevergoeding betalen. We moeten bedenken hoe we de schade tot een minimum kunnen beperken.”

Hij voegde eraan toe dat hij zich niet verzette tegen een project voor overstromingsbeheer, maar dat de budgettoewijzingen volgens de wettelijke procedures moeten verlopen en dat de projecten moeten worden onderworpen aan openbare hoorzittingen.

Gisteren hebben overstromingen grote schade aangericht in verschillende gebieden van Sukhothai, met name de westelijke kant van de provincie, van het kruispunt Khlong Pho op de weg Sukhothai-Muang Khao tot aan de Big C-hypermarkt vijf kilometer verderop.

In gebieden in de buurt van het Sukhothai-ziekenhuis, de Sukhothai Witthakhom-school, het Sukhothai College of Dramatic Arts en het Sukhothai Technical College was het water 1 meter diep.

Artsen, verpleegsters, ziekenhuispersoneel en bezoekers moesten boten van reddingsoperaties gebruiken om hen naar het ziekenhuis te brengen dat was ommuurd met vijf stapels zandzakken.

Khun Mana Bankluay, een inwoner van het district Sri Samrong, zei dat hij wilde dat de premier de ontberingen van boeren zou verlichten, aangezien een groot deel van hun land is verwoest.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!