Het CCSA in Thailand overweegt beperkte heropening van bedrijven, één kortere avondklok maar het alcohol verbod blijft in stand

BANGKOK:- Het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, is vandaag bezig om enkele voorstellen te bestuderen, zoals het met één uur verkorten van de avondklok en de opening van 11 soorten bedrijven, zoals bioscopen en spa’s, te hervatten.

Indien goedgekeurd, zouden de avondklokuren, die werden ingesteld om coronavirusinfecties te helpen voorkomen, worden ingekort tot 22.00 uur tot 04.00 uur in plaats van de huidige 21.00 uur tot 04.00 uur, volgens een overheidsbron.

Ook zouden 11 soorten bedrijven en etablissementen – zoals spa’s, bioscopen, restaurants met live bands, instructiescholen, sportterreinen en musea – kunnen heropenen, aldus de bron.

De strengste volksgezondheidsmaatregelen zullen echter waarschijnlijk worden gehandhaafd in 29 donkerrode provincies, waaronder Bangkok, zei de bron, eraan toevoegend dat de situatie met het coronavirus elke 14 dagen zal worden herzien.

De verkorting van de avondklok en de hervatting van bedrijven zullen naar verwachting de topagenda zijn tijdens de CCSA-vergadering van vandaag, voorgezeten door premier Prayut Chan-o-cha.

Het voorstel zal aan de leden van de vergadering worden voorgelegd door een door de CCSA benoemde subcommissie die wordt gevraagd de Covid-19-beperkingen van het koninkrijk te bestuderen en te bepalen wanneer deze moeten worden versoepeld.

Khun Sanan Angubolkul, voorzitter van de Thaise Kamer van Koophandel, zei gisteren dat als bedrijfsactiviteiten met een laag risico opnieuw zouden kunnen beginnen met strikte gezondheidsvoorschriften, de economie zich in het vierde kwartaal zou beginnen te herstellen.

De bedrijven worden in Thailand iets optimistischer over de economische vooruitzichten van het koninkrijk, aangezien er meer vaccins in de provincies werden uitgerold en de prijs van antigeentestkits daalde, zei hij.

De CCSA-vergadering van vandaag zal cruciaal zijn om een ​​positief signaal af te geven voor de economie in de komende drie maanden, zei hij.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!