30 trailrunners door een plotselinge overstroming verrast en raakte vast in een bos in Noordoost-Thailand 

LOEI:- Dertig trailrunners kwamen afgelopen zaterdag vast te zitten tijden de Ultra-Trail Phu Kradueng Wake Up Run 2022 in het Phu Kradueng National Park in de provincie Loei nadat ze door een gevaarlijke plotselinge overstroming geïsoleerd raakte. Gelukkig zijn alle lopers gered en veilig.

Een van de lopers, Khun Itthipol Samutthong, sloeg op zaterdag 1 oktober om 21.03 uur alarm op zijn Facebook-account.

“We zitten vast door een plotselinge overstroming.  We kunnen de beek niet over.  De waterstroom is erg sterk.  Ik ben hier met een andere loper.  We zijn ongeveer een kilometer verwijderd van de veiligheid.  Dank je.”

Khun Itthipol liet zijn telefoonnummer achter in de post zodat mensen contact met hem konden opnemen. Om 22.43 uur maakte Itthipol op Facebook bekend dat iedereen veilig was.

Itthipol nam verschillende video’s van het incident op en deelde deze met zijn volgers op sociale media.

De directeur van het Phu Kradueng National Park, Adisorn Hemthanon, meldde dat het waterpeil van de kreek plotseling steeg door de hevige regen.  De agenten en het reddingsteam haastten zich om de lopers te redden nadat ze om ongeveer 21.00 uur waren gewaarschuwd.

Khun Adisorn zei dat elke loper de kreek om ongeveer 22.00 uur kon oversteken als de regen stopte.  Hij voegde eraan toe dat de agenten tot 3 uur ’s nachts wachtten om er zeker van te zijn dat er niemand achterbleef.

 Volgens het rapport waren alle lopers van Thaise komaf. De meesten van hen waren langeafstandslopers en ervaren.

Khun Itthipol heeft de situatie gisteren bijgewerkt.  Hij zei dat hij bijna verdwaald was in het bos omdat de borden langs het spoor op sommige plekken verdwenen.

Hij stelde voor dat de hardlooppromotors de veiligheid van de lopers benadrukken en een commandocentrum oprichten dat klaar staat om lopers te helpen als ze in de problemen komen.  Hij hield vol dat het hardloopevenement nog steeds een goede ervaring voor hem was en hij raadde andere lopers aan om het volgende evenement bij te wonen.

De Ultra-Trail Phu Kradueng Wake Up Run 2022 is een tweedaags evenement dat wordt gehouden op 1 en 2 oktober. Het is het vierde jaar dat het evenement wordt gehouden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Itthipol Samutthong
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: the Thaiger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!