Premier Prayut is van plan om 200 miljoen vaccins aan te schaffen

~ER KOMT LICHT IN DE DUISTERNIS~
(Er komt een oplossing)

BANGKOK:- Premier Prayut Chan-o-cha wil tot 200 miljoen doses Covid-19-vaccins aanschaffen, zodat het land voorbereid is op onvoorziene noodsituaties.  Tot dusverre had de regering zichzelf ten doel gesteld 100 miljoen doses te kopen om 50 miljoen Thais te vaccineren om zo groepsimmuniteit te creëren.  Dat is niet genoeg, zo meent de premier nu.  

Thailand heeft een volwassen bevolking van ongeveer 60 miljoen en heeft daarom minstens 120 miljoen doses vaccin nodig.  Er moet ook rekening worden gehouden met migrerende werknemers.  

“Om ons op mogelijke risico’s en onzekerheden voor te bereiden, hebben we misschien 150 tot 200 miljoen vaccindoses nodig”, zo benadrukte Prayut.  Tot nu toe hebben decoverheidsinstanties onderhandeld met zeven fabrikanten, maar hij heeft hen opgedragen om nog proactiever te zijn bij het inkopen van vaccins.  

Een andere prioriteit is om zo snel mogelijk, in juli, zoveel mogelijk eerste doses van het vaccin te geven.  Tegen die tijd zou de helft van de volwassen Thaise bevolking hun eerste vaccinatie moeten hebben gekregen en dus voldoende beschermd zijn tegen de ergste effecten van het virus.  

Het Covid19 Vaccin Procurement Committee heeft particuliere ziekenhuizen goedgekeurd die hun eigen vaccins bij fabrikanten kopen.  

De Farmaceutische Overheidsorganisatie (GPO) is echter verantwoordelijk voor de aanschaf van vaccins voor particuliere ziekenhuizen.  Alle particuliere ziekenhuizen of bedrijven die vaccins willen importeren, moeten voor hun patiënten een verzekering afsluiten tegen mogelijke bijwerkingen van de vaccins.  

Pattaya krijgt volgens de planning 40.000 doses vaccin van de regering en is van plan om halverwege deze maand een uitgebreide vaccinatiecampagne te starten.  Burgemeester Sonthaya Khunpluem is ervan overtuigd dat eind mei ongeveer 40.000 inwoners hun eerste vaccinatie zullen krijgen.  De burgemeester verwacht in juni weer een levering van vaccins.  De stad heeft zich ten doel gesteld om 70 procent van de volwassen bevolking zo snel mogelijk te vaccineren, zodat de toeristische metropool zich kan openstellen voor gevaccineerde buitenlandse vakantiegangers.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thai PBS World

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!