Nieuwe uniformen moeten de Thaise politie helpen om de criminaliteit aan te pakken

~DE KLEREN MAKEN DE MAN~
(Iemands kleding bepaalt het aanzien dat hij krijgt)

BANGKOK:- De Koninklijke Thaise politie heeft aangekondigd dat de nieuw aan te schaffen uniformen hen zullen helpen “wendbaarder” te zijn bij het opsporen van criminelen.  Het prototype van het uniform wordt nog getest en moet nog op de markt worden gebracht.  In het verleden is al geprobeerd om van uniform te wisselen.  Eerdere veranderingen aan de uniformen waren echter van korte duur.

Khun Somprasong Yenthuam, de plv. commissaris van het Metropolitan Police Bureau, kreeg van de politiechef de opdracht om deze keer toezicht te houden op de aankoop van de nieuwe uniformen. Er werd een commissie gevormd om de bijdragen van ambtenaren uit het hele land en van het publiek te onderzoeken.  

De politiechef wil echter dat de nieuwe uniformen geschikt zijn voor alle soorten patrouilleoperaties.  Een definitieve beslissing zal worden genomen na een proefperiode van 10 dagen van de uniformen.

De nieuwe uniformstijl wordt momenteel getest op de drie politiebureaus Chakkrawat, Bang Yi Khan en Bukhalo in Bangkok.  Het proces begon op vorige week maandag en duurt tot en met donderdag, waarbij 10 officieren in actieve dienst de nieuwe uniformen op operationeel niveau uitproberen.

De uniformen bevatten een baseballpet, die veel lichter is dan traditionele politiehelmen, en een overhemd met 2 panelen.  Het shirt is in de kleur khaki, terwijl de broek is gemaakt van een meer ademende stof die makkelijk te wassen is.  De nieuwe badges zijn gemaakt van stof en houden rekening met eerdere klachten van ambtenaren over de gekartelde randen van de insignes die ze tijdens het werk hebben verwond.  De nieuwe broek heeft een elastische tailleband en meerdere zakken.  De nieuwe schoenen zijn ontworpen om te rennen zonder pijn aan de voeten te veroorzaken.

 “De commissie onderzocht politie-uniformen van over de hele wereld alvorens een besluit te nemen over het prototype.  Het belangrijkste is echter de mening van politieagenten en het publiek.  Het valt nog te bezien of het voorgestelde nieuwe politie-uniform minder macht of gezag zal verlenen.  De planning is nog niet rond en kan nog worden gewijzigd. “

De nieuwe uniformen kosten ongeveer 2.000 baht per set, maar Khun Somprasong zegt dat de afdeling hun jaarlijkse provisie zal gebruiken om de uniformen te betalen.  

Khun Krisanaphong Poothakool, universitair hoofddocent criminologie en vice-president aan de Rangsit Universiteit , zegt dat het nieuwe uniform ambtenaren moet helpen om flexibeler te worden.

 “Het is echter belangrijker dan de uniformen hoe de agenten hun taken uitvoeren en zich gedragen in het openbaar.  Het uniform veranderen heeft geen zin als de agenten hun gedrag niet verbeteren. “

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!