Premier Prayut geeft opdracht tot onderzoek naar de oorzaak van de catastrofale brand in het Sampheng gebied

BANGKOK:- De premier heeft aanverwante agentschappen opdracht gegeven om de opgelopen schade te bestuderen, evenals de structuur van het winkelpand dat afgelopen zondag in brand vloog in het Sampheng-gebied van Bangkok.  Hij maakt zich zorgen dat het gebouw instort en nog meer schade aanricht, aldus de regeringswoordvoerder.

De brand, die rond 11.30 uur uitbrak en de brandweerlieden meer dan twee uur nodig hadden om onder controle te krijgen, kostte het leven aan twee en verwondde negen mensen, van wie zeven brandweerlieden.

Getuigen vertelden de politie dat de brand begon toen een oude transformator voor het gebouw ontplofte en de vlammen snel het winkelhuis overspoelden.  Het vuur sloeg vervolgens over naar vier andere winkelpanden in de buurt en waarbij óók twee in de buurt geparkeerde auto’s zwaar beschadigd raakte.

“Premier Prayut heeft zijn medeleven betuigd en dringt er bij mensen op aan voorzichtig te zijn bij het gebruik van elektrische apparaten, aangezien deze tijdens het hete seizoen kortsluiting kunnen veroorzaken”, zo citeerde de regeringswoordvoerder, khun Thanakorn Wangboonkongchana 

De gouverneur van Bangkok, Khun Chadchart Sitthiphan, die ter plaatse was gekomen, zei dat hij zal coördineren met de Metropolitan Electricity Authority om de oorzaak van de brand te achterhalen, eraan toevoegend dat er vóór dit incident verschillende meldingen zijn geweest van elektrische storingen in het gebied.

“Dit is een dure les waar we van moeten leren”, zei hij.  “We zullen proberen stroomkabels zo snel mogelijk ondergronds te verplaatsen om te voorkomen dat dergelijke tragedies zich opnieuw voordoen.”

0ndertussen heeft het stadsdeelkantoor Samphanthawong een opvangcentrum opgezet voor degenen wier huizen schade hebben opgelopen.  In eerste instantie zal elk huishouden 49.500 baht aan hulp krijgen en zullen de familieleden van de dodelijke slachtoffers elk 29.700 betalen om de begrafeniskosten te dekken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!