De Thaise bevolking meent dat ‘soft power’ het herstel van Thailand kan stimuleren, maar de overheid is in slaap gesukkeld

THAILAND:-De meerderheid van de Thais gelooft dat “soft power” de sleutel is tot het economisch herstel van Thailand, maar zegt dat de regering niet adequaat zijn werk doet om het te promoten, zo bleek uit de laatste landelijke opiniepeiling van Suan Dusit Poll.

De peiling in de tweede helft van deze maand werden 1.066 respondenten uit het hele land naar hun mening over de campagne van de regering om Thailand te promoten via cultuur, eten, kunst en tradities gevraagd.

Uit het onderzoek bleek dat 78,36 procent van de respondenten geloofde dat soft power zou helpen om de economie van het land nieuw leven in te blazen.  Ondertussen zei 77,23 procent dat het zou helpen het imago van het land bij het wereldwijde publiek te promoten en 54,94 procent zei dat het cultuur van Thailand zou stimuleren.

Op de vraag op welk aspect van soft power de overheid zich zou moeten richten, antwoordde 93,79 procent toerisme, Thaise cultuur en tradities;  82,58 procent zei Thaise voedingsmiddelen en desserts;  73,63 procent zei mode en stoffen;  71,75 procent zei Thaise sporten, vooral Muay Thai;  en 64,49 procent zei Thaise geneeskunde en massage.

Op de vraag wat het sterke punt van Thaise soft power was, antwoordde 68,23 procent dat het uniek en divers was, 61,37 procent zei dat het de manier van leven van de Thaise bevolking weerspiegelt en 58,55 procent zei dat het populair is bij buitenlandse toeristen.

Gevraagd naar zwakke punten in de soft-power-campagne, gaf 86,09 procent aan dat er geen langdurige steun van de overheid is, 62,03 procent zei een gebrek aan planning en richting, en 60,15 procent zei dat er geen uitgebreide public relations acties waren.

In de open vraagstelling suggereerden sommige respondenten dat de regering met alle partijen zou moeten coördineren om soft power te bevorderen, een langetermijnstrategie moet opstellen die niet alleen gericht is op natuurbehoud, maar ook op wat de Thaise cultuur onderscheidt van anderen, en de macht moet benutten  van de creatieve economie.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!