Premier Prayut en zijn kabinet zijn ingeënt met AstraZeneca preparaat

~DE EERSTE STAP IS GEZET~
(Men is begonnen)

BANGKOK:- Premier Prayut Chan-o-cha en leden van zijn kabinet zijn gisteren ingeënt met het vaccin van de fabrikant Astrazeneca.  Thailand stelde aanvankelijk de vaccinaties met Astrazeneca afgelopen vrijdag uit nadat verschillende Europese landen waren gestopt met het gebruik van het medicijn vanwege meldingen van negatieve bijwerkingen bij een aantal patiënten. 

“Inmiddels is er vastgesteld dat er geen verband staat tussen het Astrazeneca-vaccin en de reactie “, zei het hoofd van de regering.  “De vaccinaties beginnen vandaag, nu het kabinet en de regeringsfunctionarissen in nauw contact komen met een groot aantal mensen.”  

Tegelijkertijd moet dit echter ook het vertrouwen van het grote publiek in het coronavaccin van het Brits-Zweedse bedrijf versterken en is het belangrijk dat het vaccin alle mensen in risicogroepen zo snel mogelijk bereikt.  

Thailand had vorige maand 117.000 doses van het vaccin gekregen.  Het kabinet ontvangt op 25 mei de tweede dosis vaccin, zo meldt de krant Bangkok Post.  

Afgelopen maandag maakte de Nederlandse regering 

verrassend bekend dat Nederland voorlopig ook de vaccinaties met het Astrazeneca-vaccin zou opschorten.  

Ook in Nederland werd dit voorafgegaan door meldingen van bloedstolsels in verband met een coronavaccinatie bij de bereiding.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!