Klanten van Bangkok Bank in Thailand kunnen voortaan hun geld bij de 7/elven winkels opnemen

~GEMAK DIENT DE MENS~
(Gemak is de mens eigen)

BANGKOK:- De Bangkok Bank is er toe overgegaan om hun klanten de mogelijkheid te geven om geld bij 7/eleven gemakswinkels op te nemen. De service is bedoeld om klanten meer toegang te geven tot transactiediensten, de mensen op het platteland te helpen snel contant geld te krijgen zonder naar de eigenlijke bank te hoeven gaan.

Tot nu toe bieden 12.500 7/11 winkels in het hele land de service aan waarbij klanten kunnen inloggen via de bank-app genaamd Bualuang m-Banking, en het geld later in de winkels kunnen ophalen.

De nieuwste service is een aanvulling op de beslissing van vorig jaar om klanten in staat te stellen contant geld te storten op hun Bangkok Bank-rekeningen met 7/Eleven. Die dienst op zich zag de deposito’s met 60% per maand groeien.

 De bank heeft verschillende kanalen ontwikkeld om een ​​bredere selectie van diensten aan te bieden, rekening houdend met de wensen van haar klanten.  Onlangs heeft de bank Lotus toegevoegd als een andere bankagent.  Een vertegenwoordiger van Bangkok Bank zegt dat ondanks de trend van digitaal bankieren, sommige klanten nog steeds contante transacties moeten doen buiten kantooruren of buiten de pinautomaten of bankfilialen.

Klanten kunnen bij 7/Eleven balies contante stortingen doen voor bedragen van 100 tot 30.000 baht per transactie met een stortingslimiet van 100.000 baht per dag per rekening, dit geheel volgens de vereisten van de Bank of Thailand.

Geldopnames zijn toegestaan ​​voor bedragen van 100 tot 5.000 baht per transactie met een maximum van 20.000 baht per dag in overeenstemming met ATM-voorschriften.  Voor elke opname wordt 15 baht in rekening gebracht.  Klanten moeten een wettelijk identiteitsbewijs hebben om de transacties uit te voeren.  Smartcards kunnen ook worden gebruikt in de leiu van een ID.

Volgens de gegevens van de centrale bank hadden 30 lokale en buitenlandse commerciële banken in Thailand in 2020 in totaal 6.847 fysieke filialen, maar dit jaar is dat aantal gedaald tot 6.714.  Bangkok Bank had vorig jaar 1.168 filialen, maar 20 filialen zijn het afgelopen jaar gesloten, waardoor het aantal is gedaald tot 1.148.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Chiang Rai Times
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Chiang Rai Times

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!