Premier Prayut eist strikte naleving van de Covid19 veiligheidsmaatregelen tijdens het komende Songkran

BANGKOK:- Premier Prayut Chan-o-cha heeft alle sectoren gewaarschuwd om de maatregelen voor het indammen van de verspreiding van Covid19 virus voor en tijdens de Songkran-vakantie strikt op te volgen, zodat het aantal besmettingen niet zou stijgen.

De Regeringswoordvoerder, khun Thanakorn Wangboonkongchana citeerde Premier Prayut als waarschuwing dat alle partijen zich strikt aan vier maatregelen moeten houden:
– Alle mensen moeten zo snel mogelijk het Covid-19-vaccin of de boosterdosis krijgen.
– Mensen moeten zichzelf altijd beschermen door maskers te dragen en regelmatig hun handen te wassen.
– Vermijd risicovolle plaatsen.
– Controleer regelmatig hun gezondheid met behulp van antigeentestkits.

De premier waarschuwde ook bedrijventerreinen om altijd Covidvrije instellingen te gebruiken door hun personeel en bezoekers regelmatig te testen met ATK’s.

De woordvoerder zei voorts dat premier Prayut ook de volksgezondheidsinstanties heeft opgedragen voorbereid te zijn op een mogelijke toename van infecties door regelingen te treffen voor het testen en behandelen van patiënten om sterfgevallen te voorkomen en de verspreiding te minimaliseren.

Gisten meldde het ministerie van Volksgezondheid 24.635 nieuwe gevallen van Covid-19 in de afgelopen 24 uur met 81 nieuwe sterfgevallen.

De lezers  worden dringend verzocht geen opmerkingen in te dienen die juridische geschillen kunnen veroorzaken, waaronder lasterlijk, vulgair of gewelddadig taalgebruik, verkeerd gespelde namen,  citaten zonder bron of iets dat kritisch wordt geacht over de monarchie te plaatsen.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!