Premier Prayut biedt zijn excuses aan voor de ‘vele problemen’ tijdens de nationale vaccinatiecampagne

~DOOR HET STOF GAAN~
(Zich nederig opstellen)

BANGKOK:- Premier Prayut Chan-o-cha heeft gistermiddag zijn excuses aangeboden aan mensen van wie de vaccinatie-afspraken waren uitgesteld nadat talloze ziekenhuizen hun inentingsritten hadden opgeschort.

Hij vertelde dat de regering 7 miljoen vaccins aan landelijke provincies had gedistribueerd, waarvan tot nu toe 6,5 miljoen aan mensen waren toegediend. Hij zei dat hij het nieuws over de toewijzing van vaccins op de voet volgde en zijn uiterste best deed om problemen aan te pakken.

Veel ziekenhuizen en prikstations in het hele land hebben afspraken uitgesteld nadat de vaccins niet meer voorradig waren, dat was kort nadat de landelijke inenting vorige week maandag werd gelanceerd.

“We zullen een manier vinden om de problemen op te lossen om maximaal voordeel voor mensen te garanderen en hun zorgen te verlichten”, aldus premier Prayut.

 Hij gaf de volgende uitleg over hoe het vaccin wordt toegewezen:
1. Zodra de vaccins zijn aangekomen, controleert het ministerie van Volksgezondheid ze en levert ze aan provincies in het hele land.
2. Het aantal vaccins dat aan elke provincie wordt toegewezen, is gebaseerd op de bevolking, het infectiepercentage, het aantal registranten via Mor Phrom (Doctors Ready) of andere boekingsplatforms, infectierisico’s alsmede het economisch belang.

3. Indien het aantal vaccins onvoldoende is, moet elke provincie prioriteit geven aan ouderen en mensen met chronische ziekten die zich al hebben aangemeld voor vaccinatie.

4. Indien het nodig is de vaccinatiecampagne uit te stellen, moet elke provincie de inschrijvers opeenvolgend vaccineren en niet opnieuw laten registreren.

“Als directeur van het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, wil ik mijn excuses aanbieden voor de vele problemen die zich tot nu toe hebben voorgedaan”, zo zei de premier.

Hij onderstreepte dat het massavaccinatieprogramma transparant en vrij van corruptie was.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!