Voormalig medewerkster van de BAAC bank in Chanthaburi gearresteerd slaat 60 miljoen Baht van klanten achterover

CHANTHABURI:- Een voormalig medewerkster van een staatsbank in de provincie Chanthaburi is gearresteerd in verband met de diefstal van meer dan 60 miljoen baht van rekeningen van klanten.

De 55-jarige Waranya Wiriya, werd gisterochtend in een woonwijk in Nonthaburi door agenten van de politie, de Economic Crime Suppression Division (ECD) gearresteerd.

Ze werd gezocht op grond van een bevel uitgevaardigd door het Strafhof voor gevallen van corruptie en wangedrag Region 2 op 29 oktober 2019 wegens overtredingen door werknemers van staatsbedrijven, diefstal van documenten en computergegevens.  Ze was gevlucht voor haar daaropvolgende proces voor de gepleegde strafbare feiten.

De verdachte was een voormalig senior financieel medewerker van een filiaal van de Bank voor Landbouw en Landbouwcoöperaties (BAAC) in Chanthaburi, die verantwoordelijk was voor de stortingen en opnames van klanten, zei kolonel Phatthanaphong Sriphinphor, hoofdinspecteur van ECD-onderafdeling 1.

Een politieagent toont een bevelschrift aan Waranya Wiriya, die wordt beschuldigd van het opnemen van 60 miljoen baht van klantenrekeningen bij de bank waar ze vroeger werkte in Chanthaburi. Ze werd gearresteerd in Nonthaburi. (foto van de afdeling economische misdaadbestrijding)

De overtredingen vonden plaats tussen 25 oktober 2016 en 27 maart 2018. Via het computersysteem van de bank werden bedragen van 50.000 tot 100.000 baht per keer opgenomen van de rekeningen van klanten, zei hij.  Uiteindelijk werden honderden opnames gedaan, van in totaal 60 miljoen baht.

De diefstallen kwamen aan het licht toen klanten die geld wilden opnemen, ontdekten dat er veel minder geld op hun rekeningen stond dan zou moeten.  Velen dienden klachten in bij de politie en de rechtbank keurde een arrestatiebevel voor de verdachte goed.

Een politiebron liet weten dat de BAAC bank het geld had terugbetaald aan de benadeelde partijen.

De vrouw had zich bij de politie overgegeven toen het schandaal voor het eerst uitbrak, en de zaak werd later voor de rechtbank gebracht.  Tijdens het proces beweerde mevrouw Waranya dat ze verslaafd was aan gokken.  Ze kwam echter niet terug om de uitspraak van de rechtbank te horen en vluchtte voordat ze vrijdag werd gepakt in Nonthaburi.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: ECD 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Bangkok Post 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!