Premier Prayut beveelt de Thaise marine om de aankoop van onderzeeërs uit te stellen

BANGKOK:- De Thaise premier heeft de marine bevolen om de voorgenomen aankoop van 2 Chinese onderzeeërs uit te stellen en zei dat het geld zouden moeten worden aangewend om Covid19 pandemie te bestrijden.  De controversiële aankoop van 22,5 miljard dollar werd afgelopen augustus een jaar uitgesteld.  

De Bangkok Post meldde dat minister Kongcheep Tantrawanich van het ministerie van Defensie dat premier Prayut opnieuw uitstel heeft bevolen gezien de omvang van de Covid19 crisis in het land. Het bevel kwam één dag nadat de Koninklijke Thaise Marine beloofde door te gaan met de aankoop.

Volgens de premier moeten fondsen worden aangewend om diegenen te helpen die het moeilijk hebben als gevolg van de financiële malaise die door de pandemie wordt veroorzaakt. 

Minister Kongcheep bevestigde dat de premier heeft gevraagd om de beslissing aan China uit te leggen.  De aankoop van de onderzeeërs werd mogelijk gemaakt door een overeenkomst tussen de twee regeringen.

Het plan wordt zwaar bekritiseerd op sociale media en onder politici, waaronder leden van de oppositie en de huidige regering.  Thamanat Prompow van de regerende Palang Pracharath-partij heeft scherpe kritiek geuit op de voorgestelde aankoop op een moment dat het land te kampen heeft met de ergste Covid-19-golf sinds het begin van de pandemie.

“Elke begrotingsuitgave moeten zorgvuldig worden onderzocht.  Het land wordt geconfronteerd met een pandemische crisis.  Het is alsof je de Derde Wereldoorlog voert.  We willen dat de marine de aankoop uitstelt.”

 We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olivier B. Bommel, een heer van stand
Bron: The Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!