De MotoGP in de Thaise provincie Buriram weer geannuleerd

BURIRAM:- De voor oktober geplande MotoGP in Buriram kan voor het tweede jaar op rij worden uitgesteld vanwege de heropleving van het coronavirus in Thailand.

De Minister van Toerisme en Sport, Mr. Phiphat Ratchakitprakarn, zei dat het ministerie en Dorna Sports, de houder van de commerciële rechten, binnenkort een beslissing zullen nemen of de race moet worden uitgesteld tot volgend jaar om het risico op infectie te verminderen.

Er zijn zorgen onder buitenlandse racers, aangezien Thailand nog steeds een groot aantal nieuwe gevallen heeft, zei hij.

 De MotoGP-race op het Chang International Circuit in Buri Ram werd voor het eerst uitgesteld tijdens de uitbraak in maart 2020. Afgelopen juli keurde het kabinet de verlenging van de licentie goed, waardoor Thailand het evenement vijf jaar lang van 2021 tot 2025 mag organiseren.

Minister Phiphat zei dat MotoGP-races in andere landen ook waren afgelast, hoewel sommige tijdens de pandemie zonder publiek doorgingen. “Het land verliest kansen als we de races in oktober moeten organiseren zonder sportfans”, zei hij.  “Als er een keuze is tussen het houden van de race zonder toeschouwers of het uitstellen, dan stellen we de race liever uit.”

Buriram is een van de 10 gebieden die heropend worden, aangezien het land van plan is om dit jaar gevaccineerde toeristen terug te verwelkomen op proefbestemmingen. De noordoostelijke provincie werd alleen geaccepteerd vanwege de MotoGP-bijeenkomst, die naar verwachting veel fans zou trekken.

Op 13 juli was 21,1% of 333.895 mensen in de provincie gevaccineerd, waarbij 225.570 de eerste vaccinatie kregen, terwijl 108.325 inwoners volledig zijn gevaccineerd, volgens de Buri Ram Provincial Health Department. Het ministerie meldde dat het evenement van 4-6 oktober 2019 3,13 miljard baht aan de lokale economie heeft toegevoegd en 5.466 banen heeft gecreëerd tijdens de vieringen.

Het driedaagse evenement vestigde een record van 226.655 sportfans, tegenover 222.535 in 2018, waarvan 167.130 of 73,7% Thais. De gemiddelde verblijfsduur van de fans was 2,27 dagen. De overige 59.525 fans of 26,3% waren buitenlanders uit 41 landen, een stijging van 52,8% in vergelijking met het voorgaande jaar, met een gemiddelde verblijfsduur van 5,97 dagen.

De meeste kijkers kwamen uit Australië, Duitsland, China, het VK en Japan, terwijl 63% van de buitenlanders de provincie voor het eerst bezocht.

Het organisatiebudget voor het MotoGP-evenement in 2019 bedroeg 832 miljoen baht, waarvan 375 miljoen, of 45%, afkomstig was van de overheid, inclusief de MotoGP-licentie en infrastructuur.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olivier B. Bommel, een heer van stand
Bron: The Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!