Premier Prayut bestelt goedkopere ATK testen, waardoor de de overheid 20 miljoen testen per maand kan distribueren 

BANGKOK:- Premier Prayut Chan-o-cha heeft opdracht gegeven voor de introductie van goedkope antigeentestkits (ATK), zodat mensen ze gemakkelijker kunnen gebruiken als bewijs van Covid19 infectie.

Khun Taweesilp Visanuyothin, woordvoerder van het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, gaf de orders van generaal Prayut door, eraan toevoegend dat de goedkopere ATK’s verkrijgbaar zouden moeten zijn via overheidsziekenhuizen en drogisterijen.

Khun Taweesilp voegde er aan toe dat de regering dan de mogelijkheid heeft om 20 miljoen ATK’s per maand te distribueren.

De Regeringswoordvoerder, Khun Thanakorn Wangboonkongchana citeerde generaal Prayut die zei dat het dodental van de Omicron-variant laag is gebleven en dat er voldoende bedden en medische benodigdheden zijn voor alle patiënten.

Echter Dr. Taweesilp zei dat infecties niet stabiel waren en waarschijnlijk zullen toenemen, en dringt er bij mensen op aan om de juiste hygiënemaatregelen te nemen met betrekking tot het Covid19 virus 

Dit omdat er uitbraken  van de nieuwe variant in restaurants, uitgaansgelegenheden, ziekenhuizen en scholen in Suphan Buri, Udon Thani, Bangkok, Chonburi, Nonthaburi, Lop Buri, Buriram, Phetchaburi, Surin en Mukdahan zijn gevonden.

Generaal Supot Malaniyom, hoofd van CCSA-operaties, zei dat generaal Prayut het ministerie van Binnenlandse Zaken, het ministerie van Onderwijs, het ministerie van Volksgezondheid en BMA heeft belast met het ontwikkelen van hygiëneplannen voor scholen.

Supot zei ook dat het ministerie van Onderwijs de gezondheidsmaatregelen op een school in Ratchaburi zal verbeteren nadat daar een uitbraak heeft plaatsgevonden.

Ondertussen zijn Narathiwat, Pattani, Mae Hong Son, Tak, Lop Buri en Ratchaburi de doelprovincies waar mensen naar verwachting hun eerste vaccinatie zullen krijgen.

In Nakhon Pathom, Pattani, Nakhon Sawan, Sa Kaeo en Nonthaburi is onvoldoende immunisatie van kwetsbare groepen vastgesteld.

De 10 provincies met het laagste aantal schoten zijn Mae Hong Son, Narathiwat, Pattani, Tak, Yala, Kanchanaburi, Lop Buri, Bueng Kan, Nong Bua Lam Phu en Sakon Nakhon.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!