Premier Prayut belooft snoeihard politieoptreden tegen callcenterzwendel in Thailand

BANGKOK:- Premier Prayut Chan-o-cha heeft het ministerie van Digitale Economie en Maatschappij en de de Koninklijke Thaise politie opgedragen de opsporing van malafide callcenters op te voeren.

Volgens een verklaring van de regeringswoordvoerster, Khun Trisulee Trisaranakul wil premier Prayut dat de twee agentschappen de geïntegreerde operaties zouden leiden om de oplichters aan te pakken en naar het Strafhof brengen.

De premier gaf het bevel nadat hij overstelpt was met openbare klachten dat veel Thais ten prooi waren gevallen aan de oplichters.  De zwendel lijkt de laatste tijd steeds omvangrijker te zijn geworden, aldus de woordvoerster.

“Het ministerie en de politie hebben de opdracht gekregen om de inspanningen te integreren met andere betrokken overheidsinstanties om de actie te versnellen en meer schade aan de mensen te voorkomen”, aldus Khu. Trisulee.

Ze zei dat de premier benadrukte dat alle oplichters zonder enige uitzondering moeten worden getroffen door alle gerelateerde wetten.

Als wordt vastgesteld dat overheidsfunctionarissen samenwerken met oplichters of geen actie ondernemen tegen de oplichting, zullen zowel disciplinaire als juridische stappen tegen hen worden ondernomen, zo waarschuwde Trisulee.

De premier zei dat alle betrokken overheidsinstanties moeten zorgen voor kanalen voor mensen om de autoriteiten te informeren over mogelijke oplichting.  Hij droeg de agentschappen op om het publiek te betrekken bij hardhandig optreden.

De overheidsinstanties kregen ook de opdracht om bewustmakingscampagnes te lanceren, zodat mensen op de hoogte zouden zijn van de trucs die oplichters gebruiken en er niet het slachtoffer van zouden worden, zei ze.

 “Oplichters zijn er momenteel in verschillende gedaanten, sommigen beweren werknemers te zijn van logistieke bedrijven en sommigen vermommen zich als politieagenten, gerechtsambtenaren of bankmedewerkers”, zei Traisulee.

Ze zei dat sommige oplichters IP-technologie hebben gebruikt om nep-telefoontjes te plegen alsof de oproepen uit het buitenland kwamen.

Jongere familieleden moeten ook hun ouders of grootouders in de gaten houden om te voorkomen dat ze het slachtoffer worden van deze criminele bendes, voegde ze eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Eén gedachte over “Premier Prayut belooft snoeihard politieoptreden tegen callcenterzwendel in Thailand”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!