Persbericht: Buitenlandse toeristen verplicht tot installatie ‘ThailandPlus’ app

~IEMANDS HETE ADEM IN DE NEK VOELEN~
(Zich opgejut of opgejaagd voelen)

BANGKOK:- Het volgende is een persbericht van de TAT (Thai Tourism Authority):

Bangkok, 25 februari 2021 – De TAT wil alle buitenlandse toeristen die het COE (Certificate of Entry) hebben ontvangen, erop wijzen dat zij voor aankomst in Thailand de ThailandPlus-applicatie moeten installeren om te kunnen reizen in Thailand.

Na het downloaden van de ThailandPlus-applicatie uit de Google Play Store of Apple App Store, moeten reizigers hun GPS inschakelen op hun mobiele apparaat en het privacybeleid accepteren. Daarna moet een recente profielfoto (niet ouder dan een maand) worden geupload, voordat het COE-nummer en referentie-ID worden ingevoerd dat is verstrekt door de Thaise Ambassade of het Thaise Consulaat-Generaal. Zodra alle gegevens zijn geverifieerd en correct blijken, leidt het systeem de reizigers naar de ‘QR-code’ -pagina vanwaar ze de applicatie kunnen gaan gebruiken.

Reizigers zullen de ThailandPlus-applicatie altijd aan moeten houden, aangezien ze zich op verschillende locaties in het land bevinden. Bedrijven in heel Thailand geven prominent QR-codes weer die moeten worden ingescand bij in- en uitchecken. Dit omvat allerlei soorten accommodaties waaronder restaurants, winkelcentra en toeristische attracties, om maar een paar voorbeelden te noemen.

Wanneer reizigers in nauw contact zijn geweest ​​met een bevestigd Covid-19-besmet persoon, zullen ze hiervan op de hoogte worden gebracht en aanbevelingen worden gedaan.

De verzamelde informatie wordt alleen gebruikt voor gezondheidsdoeleinden en wordt gecontroleerd op een manier die geen inbreuk maakt op het privacyrecht.

ThailandPlus is voortgekomen uit Thailand’s eerdere inspanningen vorig jaar om contacten te kunnen traceren, wat begon met de ‘Thai Chana’ en de ‘Mor Chana’ apps. Deze applicaties gebruiken allen gps en bluetooth om locaties te detecteren die via de mobiele telefoon worden geregistreerd, in combinatie met het scannen van QR-codes welke tevens de reisbewegingen registreren.

De ThailandPlus-app werd voor het eerst aangekondigd in november vorig jaar en is ontwikkeld in nauwe samenwerking tussen het Ministerie van Digitale Economie en Samenleving, het kabinet van de premier en de Digital Government Development Agency (publieke organisatie).

Opmerking: er werden geen details gegeven over de manier waarop de privacy van gebruikers wordt gewaarborgd en hoelang de gegevens bewaard zouden blijven.

Er werd niets medegedeeld over de verplichting voor de Thaise bevolking tot installatie van de app.

Tevens zijn er geen mededelingen gedaan of het strafbaar is wanneer je de GPS en/of de app niet hebt ingeschakeld.

Bij het downloaden van de app staat in de Google Playstore overigens nog steeds de volgende tekst:

“Bezoekers aan Thailand in het bezit van een COE registratienummer wordt met klem aangeraden de ThailandPlus app te installeren vóór aankomst op het vliegveld in Thailand”, zonder vermelding van enige verplichting.

ThailandPlus kan worden gedownload in de Apple App Store en Google Play Store of via de website van ThailandPlus:

https://thailandplus.in.th/en/download/

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: www.thailandplus.in.th – De Kleine Beer
Vertaling: De Kleine Beer
Bron: TPN National

2 gedachten aan “Persbericht: Buitenlandse toeristen verplicht tot installatie ‘ThailandPlus’ app”

  1. Gefeliciteerd thailand…ding valt al lastig te installeren…en dan crashed ie alleen maar (Sony Experia)…Ik heb informatica gestudeerd…hoop gezien….en dit is echt heel slecht….ik heb COE enzo (alle papieren, ook extra covid verzekering), 15 dagen op kamertje (quarataine) en ik doe wel mee hoor…maar dit..houdt op voor mij…als het goed is omzetting van tourist naar studievisum, om thai te leren…Maar deze app….Maj, paj lew, paj lew, paj lew… 🙂

  2. waneer gaan we terug zonder al dit , zo als vroeger weer thailand kunnen bezoeken ?
    ben al die zever van corona zo beu , anders maar thailand ontwijken en eens andere landen opzoeken ‘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!