Politiebureau in Centraal-Thailand aangevallen door een groep apen, de bendeleider genaamd “Ai Khiao Hua Jok”  (vertaald als “Fang het meesterbrein”) gearresteerd 

LOPBURI:- Een special anti-apeneenheid van de politie probeerden ongeveer dertig apen terug te vangen nadat ze waren ontsnapt uit een overheidskooi in de provincie Lopburi. De lokale bevolking uitte haar bezorgdheid en drong er bij de ambtenaren op aan hen allemaal gevangen te nemen.

Gisteren 19 juni 2024 probeerden meer dan 50 agenten van de gemeente de ontsnapte apen te vangen, na een incident waarbij meer dan 30 makaken uit een kooi braken en de straat opstormde, huizen binnenklommen, en een groep van hen zelfs het politiebureau van Tha Hin binnenvielen.

De operatie om apen te vangen stuitte op moeilijkheden. Officieren van Pho Kao Ton SAO moesten luchtgeweren gebruiken om verdovingsmiddelen af ​​te schieten en een hoogwerker gebruiken om de apen neer te halen. Het lukte de politie om de bendeleider “Fang” te verdoven en achter de tralies te zetten.

Door deze arrestatie raakte de apen in paniek en klommen naar boven en gingen op het dak van het politiebureau zitten.

Politieagenten moesten de snel deuren en ramen sluiten omdat gevreesd werd dat de apen het bureau zouden bestormen.

De ambtenaren van het Ministerie van Nationale Parken en de gemeente plaatsten snel op verschillende punten met voedsel gevulde kooien. De situatie stabiliseerde zich snel toen de apen tijdens de voedertijd naar hun kooien terugkeerden, hoewel enkelen op de daken en rond huizen bleven op zoek bleven naar hun leider.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 

2 gedachten aan “Politiebureau in Centraal-Thailand aangevallen door een groep apen, de bendeleider genaamd “Ai Khiao Hua Jok”  (vertaald als “Fang het meesterbrein”) gearresteerd ”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!