Birmese man schiet in Noord-Thailand een hond dood en grilt hem aan het spit en eet hem op

CHIANG MAI:- In deze noordelijk gelegen provincie schoot een Birmese man een hond dodelijk neer, waarbij hij beweerde dat het dier zijn kippen had opgegeten, voordat hij het naar verluidt grilde en opat.

De Save Elephant Foundation in Chiang Mai nam contact op met de Watchdog Thailand Foundation (WDT) en het politiebureau van Mae Taeng om gerechtigheid te zoeken voor de vrouwelijke hond genaamd Daeng. De stichting onthulde dat de Birmese man, later geïdentificeerd als de 29-jarige Jai Aong Tun, naar verluidt Daeng had gedood en het dier had opgegeten.

Volgens de stichting was de 10-jarige Daeng een zogende hond met minstens vijf puppy’s. Na het incident heeft de stichting alle pups geadopteerd voor verdere verzorging.

Lokale bewoners in het gebied vertelden aan de stichting en de politie dat ze zagen hoe Jai Aong Tun Daeng neerschoot, het dier in stukken sneed en grilde. Ze waren er zeker van dat Jai Aong Tun de hond vervolgens at.

De politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan en bewijsmateriaal verzameld voordat een arrestatiebevel tegen Jai Aong Tun werd uitgevaardigd. Zijn arrestatie vond afgelopen dinsdag 18 juni plaats.

Jai Aong Tun bekende dat hij Daeng had vermoord en het dier had gegrild, maar ontkende het te hebben geconsumeerd. Hij zei dat hij de vissen het vlees van Daeng liet eten en de resterende delen van het dier op zijn plantage begroef.

Jai Aong Tun beweerde dat hij het dier uit woede had gedood nadat het bij hem thuis was gekomen en zijn kippen meerdere keren had opgegeten. Hij waarschuwde de eigenaar van Daeng, Narong, om hem zijn kippen niet te laten opeten, maar het mocht niet baten.

Jai Aong Tun wordt geconfronteerd met drie aanklachten, waaronder:
~ Sectie 358 van het Strafwet: het beschadigen of waardeloos maken van andermans eigendommen. De straf is een gevangenisstraf van maximaal drie jaar, een boete van maximaal 60.000 baht, of beide.
~ Artikel 20 en 31 Wet Dierenbescherming: mishandeling van dieren. De straf is een gevangenisstraf van maximaal twee jaar, een boete van maximaal 40.000 baht, of beide.
~ Artikel 7 van de Wet vuurwapens, munitie, explosieven, vuurwerk en imitatievuurwapens: het bezit van een vuurwapen zonder toestemming. De straf bestaat uit een gevangenisstraf van maximaal tien jaar, een boete van maximaal 20.000 baht, of één combinatie van beide.

Olleke Bolleke in Chiang Mai
Bron: มูลนิธิวอชด็อก ไทยแลนด์ Watchdog Thailand Foundation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!