Burgemeester van het Tambon Nongprue (Pattaya) wordt lyrisch over de boeddhistische Kaarsen Parade

PATTAYA:- De burgemeester van het Tambon Nongprue, Khun Winai Inpitak is uitgesproken lyrisch over het volgende maand te houden kaarsenparade t.g.v. de viering van de boeddhistische lent.

Deze jaarlijkse viering, die op vrijdag 19 juli op het voetbalveld van de Nongprue zal worden gehouden, belooft een feest te worden voor de zintuigen, ter ere van de boeddhistische vastendag en het vieren van de lokale cultuur.

Het boeddhistische Lent Candle Parade Festival is niet alleen een visueel spektakel, maar een diepgaande culturele en religieuze gebeurtenis, die een belangrijke datum markeert op de boeddhistische kalender. Dit festival verenigt studenten, bewoners en gemeenschappen in een groots feest. 

Volgens de richtlijn van het kabinet van de premier van 16 juli 2018 zal het festival ook de boeddhistische vastendag benadrukken als nationale alcoholvrije dag, waardoor de focus van het evenement op culturele waarden en sociale verantwoordelijkheid wordt versterkt.

Burgemeester Inpitak en zijn team laten bij hun voorbereidingen geen middel onberoerd. Het festival zal bestaan ​​uit een centraal optreden van traditionele Isaan-dansers, die met voortreffelijke vaardigheden het voetbalveld zullen sieren. Rigoureuze repetities zorgen ervoor dat elke stap en beweging wordt geperfectioneerd, wat een boeiend optreden voor alle aanwezigen belooft.

De nauwgezette planning van het evenement strekt zich uit tot de indeling van de parade, de startpunten, de route, het verkeersmanagement en de algehele coördinatie, zo meldde stond in de Thaise krant geschreven. 

Het kaarsen festival van Ubon Ratchathani is nationaal bekend, waar duizenden toeristen, zowel Thais als farang op afkomen.

Olleke Bolleke in Pattaya

4 gedachten aan “Burgemeester van het Tambon Nongprue (Pattaya) wordt lyrisch over de boeddhistische Kaarsen Parade”

  1. Hallo, welke dagen zijn er precies de Bhoeda dagen waar geen alcohol mag worden geschonken! Ik hoorde 18-20-21 juli en dus de bars gesloten zijn! Ken iemand mij daar een antwoord op geven! Wij komen namelijk rond die tijd aan!

    B v dank
    Grt Hans.

    1. The extravagant Candle Festival ushers in the beginning of the monsoon season in Thailand. As a lunar holiday, the Candle Festival this year is held from July 17th to 23rd, 2024. The Candle Float parade will take place on July 20th and 21st, 2024.

  2. Meer dan een zeer slap aftreksel zal het vergeleken met de candelparade in Ubon nooit kunnen worden. Door dansgroepen uit Ubon te inporteren zal dat ook zorgen voor een kwaliteitsvermindering van de parade in Ubon, en dat alles voor geld….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!