Politieagenten in Thailand veroordeelt tot 50 jaar cel voor het vragen om steekpenningen van erotische massagesalon

BANGKOK:- Vier politieagenten werden veroordeeld tot 50 jaar gevangenisstraf nadat ze steekpenningen hadden gevraagd bij een erotische massagesalon in de wijk Din Daeng in Bangkok.

De medewerkers van het Bureau voor corruptiebestrijding van de openbare sector, afgekort het PACC, vielen het massagehuis “Nataree” binnen nadat ze ervan op de hoogte waren gesteld dat het etablissement vrouwen onder de 18 jaar gebruikte die waren verhandeld.  De inval vond al op 7 juni 2016 plaats, maar werd deze week pas aangekondigd.

De politie arresteerden 119 vrouwen die illegaal liggend hun geld verdienden, zeven van de groep waren jonger dan 18 jaar: één was Thai en de anderen waren Birmees.

De eigenaar van het bedrijf, khun Prasert Sookhee, en de manager, khu. Sommai Padsing, werden gearresteerd voor hun betrokkenheid bij mensenhandel, het bieden van onderdak aan illegale migranten, het uitvoeren van erotische massages zonder toestemming en seksuele uitbuiting van kinderen onder de 18 jaar.  De andere personeelsleden die betrokken waren bij de corrupte praktijken werden aan de hand van verschillende aanklachten gearresteerd.

De eigenaar riskeert 13 jaar gevangenisstraf, terwijl de manager en ander personeel gevangenisstraffen krijgen variërend van 8 jaar tot 12 jaar.

Het PACC vond documenten met betalingsoverdrachten varieerden van 5.000 baht tot 80.000 baht.  In totaal voorzag het massagehuis verschillende politiediensten van ongeveer 600.000 baht per maand, van het maandelijkse inkomen van 19 miljoen baht per maand. 

Het PACC-rapport onthulde dat vier politieagenten nauw betrokken waren bij alle illegale transacties.  Hun identiteit is niet onthuld.  Twee van hen zijn door de correctionele rechtbank veroordeeld, de andere twee wachten nog op hun vonnis.

De eerste politieagent is naar verluidt een ploegleider van het Metropolitan Police Bureau, een senior sergeant-majoor S. Hij nam 65 keer geld van de massagesalon, in totaal 641.000 baht.

Op 2 februari van dit jaar werd hij veroordeeld tot 50 jaar gevangenisstraf, verminderd van de oorspronkelijke 325 jaar.

De tweede politieagent is naar verluidt een ploegleider van het immigratiebureau, politie senior sergeant-majoor Y. Hij ontving 17 keer geld van het bedrijf, in totaal meer dan 1,3 miljoen baht. Hij moest afgelopen maandag bij de correctionele rechtbank voorkomen en werd oorspronkelijk veroordeeld tot 85 jaar gevangenisstraf, maar de straf werd teruggebracht tot 50 jaar.

PACC voegde in het rapport toe dat deze zaak hielp om de situatie van mensenhandel in Thailand te verbeteren in het jaarlijkse mensenhandelrapport (TIP).  Thailand is in juli van dit jaar gepromoveerd van Tier 2 Watch List naar Tier 2.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron:  Khaosod.com

Eén gedachte over “Politieagenten in Thailand veroordeelt tot 50 jaar cel voor het vragen om steekpenningen van erotische massagesalon”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!