Drones die doejongs volgen stimuleren het toerisme in Zuid-Thailand 

TRANG:-Een bekroond project dat drones gebruikt om doejongs te volgen voor toeristische uitstapjes in de Andamanse Zee, is door de minister van Digitale Economie geprezen.

Chaiwut Thanakamanusorn promote het project op het eiland Libong in Trang, dat beroemd is om zijn kuddes doejongs, ook wel zeekoeien genoemd.

Het project zal de lokale inkomsten met meer dan 2 miljoen baht per jaar verhogen en de kosten van boten die op zoek zijn naar doejongs met 196.000 baht per maand verlagen, zo meent directeur Nuttapon Nimmanphatcharin van het Promotiebureau voor digitale economie (DEPA).

In het verleden vertrouwden tourbootoperators op rapporten van zeekoeienwaarnemingen om de dieren te volgen.  “Het was geen garantie voor nauwkeurigheid en verspilde veel energie”, aldus directeur Nuttapon.

Nu lokaliseren en fotograferen de drones de doejongs en sturen ze hun coördinaten terug naar een controlecentrum op het eiland.

De foto’s zullen worden weergegeven op een scherm in het toeristencentrum van Libong, zodat gehandicapte en oudere bezoekers die niet kunnen deelnemen aan boottochten ook de waarnemingen van de doejong in realtime kunnen bekijken, zei Nuttapon.

Het project, dat deel uitmaakt van de inspanningen om digitale innovatie op Libong te stimuleren, is een samenwerking tussen Depa, het Community Organizations Development Institute en het toerisme- en werkgelegenheidsontwikkelingsbedrijf van het eiland.  Het project ontving in juni de United Nations Public Service Award 2022.

Minister Chaiwut, Nattupon en andere functionarissen van het ministerie keken toe hoe een drone de doejongs van het eiland volgde voordat de delegatie op boten werd gebracht om ze te zien.

Khun Chaiwut zei dat het project het succes van het ministerie en Depa benadrukt bij het promoten van het gebruik van digitale technologie om duurzame ontwikkeling in lokale gemeenschappen te garanderen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!