De geschorste Premier van Thailand, Prayut Chan-O-Cha geeft de premier-auto en volgauto’s terug aan het gouvernement

BANGKOK:- Generaal Prayut Chan-o-cha heeft de voertuigen die behoren bij het premierschap in het land aan het gouvernement teruggegeven nadat hij door het Constitutionele Hof was geschorst van de taken van premier.

De chauffeur van Prayut bracht de auto van de premier en drie volgauto’s voertuigen terug om kritiek te voorkomen.

Ondertussen bezocht Prayut vandaag legereenheden die aan de overstromingsbeheersing in de provincie Ayutthaya werken. Hij reed in een Toyota Land Cruiser van het Ministerie van Defensie.

Een meerderheid van de constitutionele rechters stemde op 24 augustus om een ​​petitie van de oppositie te aanvaarden om de termijn van Prayut als premier te overwegen, en hem uit zijn ambt te schorsen in afwachting van een beslissing.  

Prayut trad op 24 augustus 2014 aan, ondanks dat de grondwet van 2017 bepaalt dat een premier slechts acht jaar kan dienen.  Rivaliserende partijen zijn het oneens over wanneer termijntellingen moeten beginnen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron:  The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!