Politieagent is het eerste slachtoffer van de boete campagne voor het illegaal parkeren op trottoirs van Bangkok

CHIANG MAI:- Terwijl de aandacht was gericht op Covid19, heeft de Bangkok Metropolitan Administration er bij ambtenaren op aangedrongen om hard op te treden tegen illegaal rijden en parkeren op de trottoirs .  Ze werken samen met de Koninklijke Thaise Politie, die landelijk hardhandig optreden tegen illegaal stoepparkeren bevordert.  Maar een van de eerste slachtoffer die hiervoor werden gearresteerd, was de politie zelf.

De BMA heeft de stadspolitie de opdracht gegeven waakzamer te zijn bij het handhaven van de wet ter bescherming van omwonenden en openbare en particuliere eigendommen door rijdende of geparkeerde voertuigen van de trottoirs te houden.  

De vice-gouverneur van Bangkok zegt dat dit altijd de wet is geweest en altijd is gehandhaafd, maar geeft toe dat de regel zijn prioriteit heeft verloren omdat ambtenaren en autoriteiten het grootste deel van de twee jaar hebben besteed aan de behoeften van de Covid 19 pandemie om de verspreiding van infectie.

Er zijn meldingen geweest van lakse handhaving die automobilisten aanmoedigt om de stoepwet te overtreden zonder zich zorgen te maken over de gevolgen.  Maar nu neemt de werkdruk door Covid19 af en is de regering van plan om hard op te treden tegen illegaal parkeren en rijden op trottoirs.

Zo vroegen ze particulieren om hen te helpen door hun ogen en oren open te houden en foto’s van wetsovertreders te bezorgen, en loofden ze zelfs 50% van de boete van de overtreder uit als beloning voor degenen die de daders meldden.  Burgers konden bewijsmateriaal indienen in hun districtskantoren of online via het “gemakkelijk te onthouden” ebn6703w LINE app-account, de Facebook-pagina van het City Department of Justice of op www.bangkok.go.th/reward.

Die oproep van burgerhandhaving zou echter averechts kunnen werken, aangezien dinsdagochtend een bericht naar de Chae Chiang Mai V2 Facebook-groep werd gestuurd met een foto van een Bhubing Rajanives-politieauto die op het trottoir geparkeerd stond.  

De foto is die ochtend genomen buiten het conferentiecentrum van de universiteit van Chiang Mai en was een perfect voorbeeld van het soort illegaal trottoirparkeren dat wetshandhavingsinstanties proberen aan te pakken.

De ironie ontging de schrijver van de mail niet, die verzocht de Provinciale Politie Regio 5 te rapporteren of dit politievoertuig de wet overtrad.

Maar in een schokkende wending bekeek de politiecommissaris de foto en identificeerde hij de agent die die dag in die auto reed.  Hij gaf toe dat zijn bazen hem hadden gestuurd om boodschappen te kopen en hij parkeerde illegaal op het trottoir om boodschappen te doen.

De politieman kreeg een boete van 500 baht voor illegaal parkeren op de stoep en de politie zei dat hij werd gedisciplineerd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Wochenblitz 
Content: Olleke Bolleke in Chiang Mai
Bron: Wochenblitz.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!