Michelin kent 6 nieuwe restaurants een ster toe in Thailand

THAILAND:- In Bangkok, Chiang Mai, Phuket en Phang-nga is de nieuwste Michelingids Thailand uitgebracht, met nieuwe toevoegingen aan restaurants, van fine-dining tot streetfood, waarbij Ayutthaya de nieuwste provincie is die aan de lijst is toegevoegd.

De Michelingids voor Bangkok, Phra Nakhon Si Ayutthaya, Chiang Mai, Phuket & Phang-Nga 2022, de vijfde editie over lekker eten in Thailand, omvat 361 restaurants.  Onder hen zijn zes restaurants die twee Michelin-sterren hebben behouden, 26 met één Michelin-ster (inclusief zes nieuwe inzendingen), 133 met Bib Gourmand-awards (inclusief 33 nieuwe toevoegingen) en 196 andere aanbevolen restaurants.

De nieuwe restaurants die met één Michelinster zijn bekroond, bevinden zich allemaal in Bangkok:

– Aksorn, een Thais restaurant geïnspireerd op de collectie Thaise kookboeken van de chef uit de jaren 40 tot 70.

– Côte by Mauro Colagreco, een Frans eigentijds restaurant met eigentijdse, op de Riviera geïnspireerde keuken.

– Gaa, dat Indiase gerechten biedt met een moderne twist, samen met een op streetfood geïnspireerd degustatiemenu.

– Igniv, een modern Europees restaurant met moderne keuken.

– Savelberg, een Frans eigentijds restaurant dat verfijnde moderne Franse gerechten biedt, gemaakt van de beste internationale ingrediënten.

– Yu Ting Yuan, een Chinees restaurant met verfijnde Kantonese gerechten die de genuanceerde smaak benadrukken en de juiste balans vinden.

De restaurants die hun One Michelin Star behouden zijn 80/20, Blue van Alain Ducasse, Cadence van Dan Bark, Canvas, Chim van Siam Wisdom, Elements, Ginza Sushi Ichi, J’aime van Jean-Michel Lorain, Jay Fai, Khao (Ekkamai  ), Le Du, Methavalai Sorndaeng, Nahm, Paste, Saawaan, Saneh Jaan, Sra Bua by Kin Kin, Suan Thip, Sushi Masato en Pru.

De lijst met restaurants met twee Michelinsterren blijft hetzelfde, namelijk Chef’s Table, Le Normandie, Mezzaluna, R-Haan, Sorn en Sühring.

De hoogtepunten van Aksorn zijn de kokoscupcakes met gezouten varkensvlees en de gefermenteerde tahoe-relish met gehakt varkensvlees en garnalen.

Wat betreft de speciale onderscheidingen die zijn aangekondigd tijdens de ceremonie van de onthulling van de Michelinster, ontving restaurantmanager van Côte, Thibaud Charlemarty, de Service Award.  De chef-kok van Gaa Restaurant, Garima Arora, ontving de Young Chef Award, terwijl restaurant Pru voor de tweede keer zijn status als Groene Michelin-ster behield.

Mister Gwendal Poullennec, internationaal directeur van Michelin Guides, onthulde dat de algehele restaurantactiviteiten zijn getroffen door lockdowns en eetbeperkingen als gevolg van de pandemie.  Thailand ziet echter nog steeds de opening van nieuwe restaurants met een interessante variëteit aan keukens, waarbij sommige meer lokale ingrediënten gebruiken, wat de Thaise keuken verheft en duurzaamheid in de landbouw- en restaurantindustrie stimuleert.

Hij noemde ook de nieuwste toevoeging van Ayutthaya, die volgens hem het rijkste erfgoed heeft, vergeleken met andere provincies, en historische charme heeft en de thuisbasis is van enkele van de grootste geschiedenis in de Thaise keuken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thai PBS World
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Thai PBS World

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!