Gevangenisopstand in Zuid Thailand vanwege vrees voor het Covid19 virus

KRABI:- Ongeveer 400 mannelijke gevangenen in de belangrijkste provinciale gevangenis van Krabi begonnen donderdagnacht met rellen en eisten dat alle Covid19 patiënten in de gevangenis naar een ziekenhuis buiten zouden worden overgebracht.

Meer dan 300 van de 2.159 gevangenen zijn besmet maar niet geïsoleerd omdat de gevangenis maar één zone heeft.

Een gevangenisfunctionaris meldde dat de rellen rond 22.00 uur zo hevig waren dat ze de politie en soldaten moesten bellen voor versterking.

Een grote groep mannelijke gevangenen, geleid door zo’n 40 leiders, begon voorwerpen in hun slaapvertrekken te breken.  Sommigen probeerden ook de gevangenismuur op te klimmen, waardoor de bewakers  rubberen kogels op hen schoten.

Net na middernacht kwam de gouverneur van Krabi, Phutthiphong Sirimat, opdagen om te onderhandelen met de oproerleiders en stemde ermee in 14 gevangenen met ernstige symptomen naar het ziekenhuis te brengen voor behandeling.  Drie gevangenen die verwondingen opliepen door rubberen kogels zijn ook naar het ziekenhuis gebracht.

De relschoppers zijn echter nog steeds niet tevreden met het resultaat. Nog steeds omsingelen meer dan 300 politieagenten de menigte nog steeds om te voorkomen dat de situatie escaleerde.

Gevangenisfunctionarissen overwogen ook of de meer dan 300 vrouwelijke gevangenen, opgesloten in een blok naast het gebied waar mannen worden vastgehouden, moeten worden overgeplaatst naar een tijdelijke gevangenis in het kanton Krabi Noi.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!