Politieagent die een arts op een zebrapad in Bangkok van de wereld reed, op borgtocht vrij! 

BANGKOK:- De Thaise politieman die gistermorgen werd veroordeeld tot 1 jaar en 15 dagen gevangenisstraf omdat hij met zijn Ducati-motor op een vrouwelijke oogarts op een zebrapad in Bangkok doodreed, werd in de middag op borgtocht vrijgelaten.  

Dit nadat er een borgsom werd betaald van 200.000 baht.  De 21-jarige politieagent is nu vrij, terwijl zijn advocaat en vader (die ook politieagent is) zijn beroep over de gevangenisstraf regelen.

De rechter veroordeelde de man oorspronkelijk tot 2 jaar en 30 dagen gevangenisstraf, zonder voorwaardelijke vrijlating, maar halveerde de straf vanwege het berouw en de bekentenis van de man.  Ook is zijn rijbewijs voor een periode van 5 jaar ingetrokken.  In Thaise media wordt beweerd dat de vader van de beklaagde, een beroepspolitieagent, zijn positie had gebruikt om de borgtocht te regelen.

Voorwaarde van zijn borgtocht is wel, dat hij direct terugkeert naar zijn ‘thuis’.

 De politieagent die in januari bij een zebrapad in Bangkok een oogarts doodde met zijn motor, is gistermorgen veroordeeld tot gevangenisstraf.  De officier eiste een gevangenisstraf van ruim 1 jaaren een boete van 4.000 baht.  Dit terwijl hij werd aangeklaagd voor 9 verschillende overtredingen.

De negen aanklachten bestaan uit: 

  1. Het besturen van een voertuig zonder kenteken.
  2. Gebruik van een voertuig met onbetaalde jaarlijkse registratiebelasting.
  3. Gebruik van een voertuig zonder WA-verzekering.
  4. Een voertuig gebruiken dat geen uitrusting had, b.v.  zijspiegels.
  5. De motor niet op de linkerrijstrook houden.
  6. Het te hard rijden.
  7. Rijden zonder rekening te houden met de veiligheid van anderen.
  8. Wegmarkeringen niet volgen.
  9. Roekeloos rijden met letsel aan personen of eigendommen tot gevolg en het roekeloos rijden met dodelijke afloop.

De rechtbank heeft naar goeddunken van de rechtbank de motor van de agent in beslag genomen en het rijbewijs van de agent voor een bepaalde tijd geschorst. 

De beklaagde Norawich werd tijdelijk tot monnik gewijd om verdienste te maken voor Dr. Waraluck, wat verontwaardiging veroorzaakte onder het publiek en hem bekritiseerde omdat hij ‘zijn zonden had weggebed’.  Sittha Moonhong van het Nationaal Bureau voor Boeddhisme zegt dat iemand die strafrechtelijk wordt vervolgd, nooit het monnikschap mag betreden.

Na het incident in januari hebben veiligheidsadvocaten de regering onder druk gezet om de wet te wijzigen, zodat degenen die de dood hebben veroorzaakt terwijl ze de veiligheidsregels voor voetgangers overtreden, worden beschuldigd van doodslag.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: KomChadLuek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!