Monniken huldigen nieuw restaurant Jumke Thai in onder Thaise tradities: “Zodat iedereen hier gelukkig zou zijn”

NINOVE:- Het nieuwe restaurant Jumke Thai langs de Nieuwe Weg werd gisteren onder Thaise tradities ingehuldigd Het Thaise restaurant ging in februari al open, maar kreeg nu ook een officiële inwijding. Die gebeurde door monniken en met een hele ceremonie. 

“De inwijding is bedoeld om voorspoed en geluk te brengen, om iedereen te beschermen en opdat mensen hier gelukkig zouden zijn”, zo vertellen Phakamon Kaisat alias ‘Jumke’ – die zelf uit Thailand afkomstig is – en haar partner Eddy Goeman, de uitbaters van Jumke Thai. 

“Iedereen heeft een gift meegebracht en na de ceremonie wordt er gegeten. De monniken eten eerst, want zij moeten voor 12 uur eten.” De vrouwen droegen traditionele Thaise kleren en baden op een tapijt voor de monniken. 

“De monniken moeten namelijk altijd hoger zitten.” Later waren er nog traditionele Thaise dansen. 

Er werd nog de hele dag gevierd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Claudia Van Den Houte
Bron: HLN.be 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!