Politie waarschuwde deillegale straatverkopers van marihuana in Pattaya

PATTAYA:- De politie van Pattaya, geleid door hoofdcommissaris Kunlachart Kunlachai, waarschuwde gisteravond in de Walking Street, de straatverkopers van cannabis zonder ventvergunning. De straatverkopers die niet over een dergelijke vergunning beschikte moesten ophoepelen.

In werkelijkheid betekent dit eigelijk dat alle wietverkopers op straat en op de markt hun biezen moeten pakken, aangezien het hebben van een juiste vergunning alleen van toepassing is op een vast bedrijfsadres en een bepaalde locatie. Aangezien de bloemen van de cannabisplant worden beschouwd als gecontroleerde onderdeel, hebben ze volgens Chief Kunlachart de juiste vergunningen nodig om te worden verkocht.

Cannabis werd begin juni gedecriminaliseerd in Thailand, in theorie alleen voor medicinaal gebruik, hoewel de versoepeling in werkelijkheid indirect recreatieve, maar aanhoudende politieke strijd over de plant toestond, waardoor de definitieve regels en voorschriften in een wetsontwerp tot stilstand kwamen in de hogere niveaus van Thaise regering. Sommige tegenstanders van cannabis hebben zelfs opgeroepen om de plant terug te geven als een illegaal verdovend middel, waardoor het in wezen opnieuw zou moeten worden verboden.

Als gevolg hiervan heeft het Thaise ministerie van Volksgezondheid zelf de regelgeving aangescherpt, onlangs licentiecontroles uitgevoerd zoals hier te zien en online verkoop, alle commerciële advertenties, verkoopautomaten verbieden, en met name het verbieden van roken in cannabiswinkels, tenzij een gediplomeerde arts of arts aanwezig is. 

Om het rookverbod te omzeilen hebben sommige winkels aparte rookruimtes ingericht buiten het zakengebied, een momenteel wettelijk grijs gebied. Tegenstanders van het rookverbod in cafés of winkels zeggen dat dit gebruikers, vooral toeristen zonder privéwoning, alleen maar zal dwingen om in het openbaar of in hotels te roken, waardoor andere gasten mogelijk worden lastiggevallen.

Hoofdcommissaris Kunlachart verklaarde dat de wetshandhaving in de nabije toekomst zal terugkeren om ervoor te zorgen dat hun bevelen om de juiste vergunning te krijgen of om zaken te stoppen, werden opgevolgd. Hij merkte ook op dat veel cannabisbedrijven in Pattaya met commerciële adressen de nieuwe regelgeving rond licenties, reclame en rookverbod in winkels volgden, waar hij gematigd dankbaar voor was.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: Pattaya Mail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!