Luchthaven U-Tapao ziet dagelijks een grote toestroom van Russische toeristen naar Pattaya, Thailand voorspelt een aanhoudende groei van de Russische markt

RAYONG:- U-Tapao Airport in de buurt van de populaire toeristische bestemming Pattaya heeft gisteren een speciale ceremonie gehouden om honderden Russische toeristen te verwelkomen, dit als onderdeel van een nationale viering die de aankomst van tien miljoen toeristen in Thailand dit jaar alleen markeert.

Thailand beschouwt het evenement, hoewel het een recordaantal van 40 miljoen bezoekers in 2019 ver achter zich laat, als een belangrijke stap op weg naar herstel van zijn vitale toeristenindustrie na twee en een half jaar van COVID-19-beperkingen en grenssluitingen die de toeristenindustrie aan het leven hebben gezet.

Volgens de toeristische autoriteit van Thailand beter bekend als het TAT, wordt een groot deel van het recente herstel toegeschreven aan het Russische toerisme. Hoewel aanhoudende sancties en beperkingen ervoor zorgen dat veel Russische bezoekers beperkt zijn in waar ze internationaal kunnen reizen, als gevolg van de voortdurende oorlog tussen Oekraïne en Rusland, blijft Thailand neutraal in dit conflict. Als gevolg hiervan is Thailand een zeer populaire bestemming geweest voor Russische bezoekers.

Op de luchthaven U-Tapao zijn twee afzonderlijke vluchten uit Rusland aangekomen met in totaal ongeveer zeshonderd bezoekers uit Rusland. Allen kregen speciale toerismepakketten en werden hartelijk welkom geheten de medewerkers van het TAT en U-Tapao-functionarissen.

Het TAT heeft de voorspelling geuit dat de Russische markt zal blijven groeien en een belangrijk onderdeel zal zijn van TAT’s doel voor twintig miljoen toeristen in 2023. 

Het TAT hanteert nog steeds een conservatieve benadering van de aankomsten van toeristen voor volgend jaar, vooral omdat China, Thailand’s belangrijkste toeristenmarkt, het internationale reizen nog steeds beperkt en heeft strikte COVID19 maatregelen, hoewel deze in sommige Chinezen steden geleidelijk worden versoepeld.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Diverse Thaise kranten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!