Noodkreet van de Belgische gemeenschap in Thailand!

~PERSMEDEDELING~

PATTAYA:- De “Vlaamse Club Pattaya” en “Vlamingen in de wereld” hebben een open brief naar enkele ministers en naar de pers verstuurd waarvan onderstaand de tekst van de brief welke is verzonden aan: 

-Frank Vandenbroucke – minister van Volksgezondheid (België)

– Wouter Beke – Vlaams minister van Volksgezondheid (Vlaanderen)

– Sophie Wilmès – minister van Buitenlandse Zaken (België)

– Belgische ambassade te Thailand

Geachte,

Volgens recente gegevens van de Belgische ambassade in Thailand wonen 3250 Belgen in Thailand. Het merendeel van deze Belgen zijn gepensioneerden die hun oude dag samen met hun Thaise partner in Thailand doorbrengen. Uiteraard betalen deze Belgen ook jaarlijks belastingen aan de Belgische staat.

Thailand wordt enorm getroffen door de derde Covid golf. Het officiële aantal besmette personen stijgt dagelijks. Maar deze cijfers blijken slechts het topje van de ijsberg te zijn, vermits Thailand niet de mogelijkheid heeft om de bevolking uitgebreid te testen. Een paar dagen geleden verscheen in de Thaise pers nog een artikel over mensen die in Bangkok op straat dood neervielen.

Enkel vaccineren kan redding brengen. Maar ook hier loopt het fout. Slechts een zeer klein % van de Thaise bevolking is momenteel gevaccineerd. Het aantal Belgen is uiterst klein.

Via de media vernemen we hoe sommige landen vaccins opsturen naar Thailand om hun landgenoten te vaccineren. Zo bevestigde iemand van Bangkok Hospital in Pattaya zopas nog dat ook vanuit Frankrijk vaccins naar het hospitaal waren verstuurd om hier de Franse landgenoten te vaccineren. 

Vanuit België, worden miljoenen vaccins naar de hele wereld gestuurd. Maar volgens de Belgische ambassade kan dat, omwille van tal van drogredenen, niet naar Thailand. Hun advies voor de Belgen is om naar België, te vliegen om daar een vaccin te krijgen. Uiteraard is dit voor zeer veel Belgen, die hier van hun pensioentje leven, een onbetaalbaar voostel. En dan spreken we nog niet over het vliegverbod en de verplichte quarantaines.

Met aandrag vragen wij aan de Belgische regering om dringend met de Belgische ambassade te overleggen hoe vanuit België, een paar duizend vaccins naar Thailand kunnen worden verstuurd. Wat andere Europese landen kunnen, moet België, ook kunnen.

Het is mooi om in de pers te lezen dat de Belgische regering zopas 150,000 vaccins naar Tunesië, heeft gestuurd. Het zou rampzalig zijn als in diezelfde pers binnen enkele weken te lezen staat dat ook Belgen in Thailand op straat dood neervallen.

Namens:
Vlamingen in de Wereld
Vertegenwoordigd door Eddy Bull

Vlaamse club in Pattaya
Vertegenwoordigd door Donaat Vernieuwe

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Donaat Vernieuwe

6 gedachten aan “Noodkreet van de Belgische gemeenschap in Thailand!”

 1. Ik ben bang dat het verzoek op niets uit zal draaien.Belgie is op dat punt te vergelijken met Nederland.Maar je weet nooi hoe een koe een haas vangd.We zullen het zien.

 2. Volgens de laatste berichten zou ondermeer door tussenkomst van volksvertegenwoordigster Goedele Liekens de Belgische regering contact opgenomen hebben met de Franse.

  1. Tja, niet altijd geloven wat een politieker (en zeker al niet van de Open VLD) ons vertelt hoor. Ik hoop van harte dat we alsnog onze vaccins opgestuurd krijgen maar ben zeer argwanend. Ik zal het pas geloven als ik mijn spuitje krijg.

 3. “Enkel vaccineren kan redding brengen.”
  => Redding tegen wat ? een virus dat er helemaal NIET is !? Dit is wat men je wil doen geloven!

  “Het officiële aantal besmette personen stijgt dagelijks.”
  => Larrie en apekool. Positieve PCR testen zijn leugens. PCR testen zijn wetenschappelijk NIKS waard. Dus waarom je laten inspuiten met iets dat niet getest is tegen iets dat er niet is ??

 4. Beste Olleke Bolleke,
  Toch ook niet voorbij gaan aan de reaktie die De Heer Gino Croes eerst gaf met zijn brief. Verscheen in THAILANDBLOG
  De Heren Eddy Bull, en Donaat Vernieuwen sloten zich erbij aan. Dat geeft natuurlijk extra gewicht. Hun brief schetst nauwkeurig de problematiek van onze talrijke landgenoten en
  de vraag om hulp. Afwachten maar, ben wel wat nieuwschierig naar het resultaat van deze legitieme vraag. Wij wachten en hopen dat Mevrouw Liekens resultaat zal boeken bij haar collega,s
  van de OVLD.
  Hartelijk groeten
  Bruno Schevernels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!