Het Thaise toerisme zal dit jaar waarschijnlijk het dieptepunt bereiken

BANGKOK:- De Thaise toeristische autoriteit, de TAT, zegt dat zowel het internationale als het binnenlandse toerisme dit jaar waarschijnlijk naar een historisch dieptepunt zal dalen.  

De Bangkok Post meldde dat de TAT voorspelt dat het aantal internationale aankomsten slechts 1 miljoen zal zijn, terwijl het binnenlands toerisme zal dalen tot slechts 50 tot 60 miljoen reizen.

Khun Yuthasak Supasorn van TAT zegt dat het doel van 3 miljoen overzeese aankomsten nog steeds van kracht is, maar Thailand kon slechts een derde van dat aantal zien, een omzetdaling van 74% in vergelijking met de eerste 2 maanden van 2020 voordat de pandemie uitbrak.  

Het binnenlands toerisme zal dit jaar waarschijnlijk ook het doel van 100 miljoen reizen met lokale verboden en strikte reisbeperkingen missen, vooral als er een verbod van drie maanden wordt ingevoerd om de verspreiding van Covid-19 in te dammen.

Ondertussen meldt de Bangkok Post dat de TAT een minimumdoel heeft gesteld van 10 miljoen buitenlandse aankomsten en 122 miljoen binnenlandse reizen als worstcasescenario voor het komende jaar.  Deze doelen gaan ervan uit dat de wereldwijde Covid-19-situatie onstabiel zal blijven en dat landen reisbeperkingen zullen blijven hebben.  In dit “worst-case” scenario voorspelt de TAT ongeveer 625 miljard baht aan inkomsten uit internationale aankomsten en 680 miljard baht uit binnenlands toerisme.

Mocht de Covid-19-situatie wereldwijd verbeteren, dan zou Thailand in het beste geval in 2022 18 miljoen buitenlandse toeristen verwelkomen en meer dan 1 biljoen baht aan omzet genereren, met 160 miljoen binnenlandse reizen die 882 miljard baht bijdroegen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!