Politie Ubon Ratchathani houdt man aan voor het hacken van de website grondwettelijke rechtbank van Thailand

UBON RATCHATHANI:- Medewerkers van het Thaise Onderzoeksbureau voor cybercriminaliteit hebben zaterdag de gelukte hack van de website van het Grondwettelijk Hof getraceerd naar een 33-jarige inwoner van Ubon Ratchathani.

De verdachte man, die alleen als khun Wachira werd geïdentificeerd, werd in zijn huis in de wijk Warin Chamrap gearresteerd.

De website van de rechtbank (constitutionalcourt.or.th) werd afgelopen donderdag gehackt, waarbij de gegevens van de homepage werden vervangen door de clip van een man, vermoedelijk een buitenlander, die met zijn handen op zijn hoofd tegen een voertuig schreeuwde.

Dit gebeurde nadat de rechtbank woensdag oordeelde dat pro-democratische leiders Arnon Nampa, Panupong “Mike” Jadnok en Panassaya “Rung” Sitthichirawatanakul ernaar streefden de regering af te zetten.

Khun Wachira pleitte schuldig en zei dat hij de website voor de lol had gehackt zonder politieke bedoelingen.  Hij voegde eraan toe dat de clip van YouTube was.

De politie vroeg de verdachte om zijn hack methode te laten zien en namen zijn computer voor onderzoek in beslag.

Volgens de wet kunnen mensen die databases hacken zes maanden tot twee jaar gevangenisstraf krijgen en tot 40.000 baht boetes, terwijl degenen die computerdatabases vernielen of wijzigen tot vijf jaar gevangenisstraf en tot 100.000 baht boetes kunnen krijgen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!