Lekker koel weer in het noorden van Thailand maar geïsoleerde zware regenval in het zuiden van het land

BANGKOK:- De Thaise Meteorologische Afdeling maakte bekend dat een actief lagedrukgebied het midden van het zuiden van Thailand bestrijkt.  Verwacht wordt dat het vandaag de Andamanse Zee zal bedekken, terwijl er een vrij sterke noordoostelijke moesson over de Golf van Thailand en het zuiden heerst.

Dientengevolge is het waarschijnlijk dat de provincies Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Surat Thani, Nakhon Si Thammarat, Narathiwat, Ranong, Phangnga, Phuket en Krabi te maken krijgen met zware geïsoleerde regenval.

“De bewoners in deze gebieden moeten oppassen voor de ernstige toestand die plotselinge overstromingen en overstromingen kan veroorzaken. Bewoners langs de Golf moeten bovendien alert zijn op kustvloeden, zo waarschuwde de TMD.

De vrij sterke wind dwingt de golven ongeveer 2 meter hoog in de Golf en de Andamanse Zee meer dan 3 meter hoog in onweersbuien, en 1-2 meter hoog in de lagere Andamanse Zee.

“Alle schepen moeten voorzichtig te werk gaan en kleine boten blijven aan de wal”

Het zwakke hogedrukgebied dat het hogere Thailand bestrijkt zorgt ervoor dat het noorden en noordoosten te maken krijgt met lekker koel fris weer.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!