8 villa’s op Koh Samui na een enorme regenbui finaal ingestort

KOH SAMUI:- Afgelopen zaterdagnacht veroorzaakte een enorme regenbui een aardverschuiving waardoor acht villa’s op Merit Resort Samui zwaar beschadigd werden.

De plv. gouverneur van Surat Thani, Khun Sutthipong Klaiudom, zei dat hij aanverwante instanties de opdracht heeft gegeven om het gebied te onderzoeken.

Ondertussen heeft de gouverneur van Surat Thani, Wichawut Jinto, de mensen die op het eiland Koh Samui wonen gewaarschuwd om alert te zijn op verdere aardverschuivingen en harde wind.

De algemeen directeur van het resort, Lalita Lodprajan, zei dat ze de reparaties met de eigenaar van het resort zal bespreken en contact zal opnemen met relevante instanties om de riolering in het gebied aan te leggen.  Ze voegde eraan toe dat nog eens drie villa’s met instorting te maken hadden.

 “Alle villa’s in het resort zijn gesloten en gasten zijn verhuisd.  Tot nu toe kunnen we de schade nog steeds niet beoordelen’, zei ze.

De algemeen directeur voegde eraan toe dat het resort sinds de opening 15 jaar nog nooit een natuurramp als deze heeft meegemaakt, en voegde eraan toe dat de waarschijnlijke oorzaak de aanleg van een weg was die leidde tot regenwater dat in de verkeerde richting stroomde en de grond rond de villa’s losmaakte.

Er vielen geen doden, wel liepen enkele personeelsleden lichte verwondingen op.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!